28.05.2013 13:24

Krimuldā no varas partijām pārstāvēta tikai "Vienotība"

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Krimuldā no varas partijām pārstāvēta tikai "Vienotība" www.lvportals.lv

Uz vietām Krimuldas novada domē savas pretenzijas izteikuši četri politiskie veidojumi, kuru sastāvā ir 62 cilvēki, no kuriem lielākais vairums ir vecumā no 30 līdz 40 gadiem – tie ir aptuveni 40 procenti.

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju, uz savus kandidātus pieteikuši četri politiskie spēki: Krimuldas novada partija, partija "Vienotība", "Apvienība Iedzīvotāji", kā arī politisko partiju "Reģionu alianse" un Zaļo zemnieku savienības tandēms. 

Krimuldas novada partija, kuras pirmais numurs ir esošais mērs Mārtiņš Ozoliņš, savā priekšvēlēšanu programmā piedāvā realizēt atklātu, taisnīgu un uz attīstību vērstu politiku šajā Pierīgas novadā. Atšķirībā no Salaspils un Olaines, kurā atsevišķi politiskie spēki piedāvā oficiālo komunikāciju ar iedzīvotājiem organizēt arī krievu valodā, Krimuldas mēra pārstāvētais spēks iestājas par pretējo, norādot, ka viņš un viņa komanda "stingri stāvēs par Latvijas valsts pamatiem – par latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, par Latvijas valstiskuma neaizskaramību, sekmēt latviešu tautas kā Latvijas pamatnācijas nacionālās pašapziņas celšanu."

Tāpat M. Ozoliņa pārstāvētais politiskais spēks sola gādāt, lai pirmsskolas izglītības iestādes "Krimulda" audzēkņi jauno mācību gadu uzsāktu jaunā ēkā, kā arī piesaistot atklātā konkursa "Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai" finansējumu, 2014. gadā veikt dārziņa "Ezerciems" un PII "Lācītis" Lēdurgā fasāžu, jumtu un apkures renovāciju. Bez M. Ozoliņa, šajā sarakstā no domes kandidē arī mēra vietniece Sintija Kļaviņa, un deputāti Jānis Eisaks, Aigars Legzdiņš un Marita Mazureviča– Motte.

Uz vietām Krimuldas novada domē cer arī partijas "Vienotība" pārstāvji. 11 cilvēku tandēms ar Krimuldas vidusskolas un Murjāņu sporta ģimnāzijas skolotāju Vizmu Miķelsoni priekšgalā, savā partijas programmā sola pārmaiņas, kas nodrošinātu novada straujāku attīstību, vairāk iespēju uzņēmējiem lauksaimniecībā un ražošanā, sakārtotu vidi kuplām un saticīgām ģimenēm ar bērniem, jauniešiem un pensionāriem. "Mēs gribam, lai Krimuldā ir dinamiska, uz zināšanām balstīta ekonomika, plašas izglītības iespējas, labvēlīga sociālā vide un aktīva kultūras, sporta dzīve, tiek koptas tradīcijas, pētīta un pierakstīta vēsture. Mēs gribam, lai Krimuldā iedzīvotāju labklājība pieaug ar katru gadu. Mēs gribam, lai Krimuldā ir savstarpēja uzticēšanās un komunikācija starp iedzīvotāju un pašvaldību," vēsta "Vienotības" priekšvēlēšanu programma.

Pie steidzamajiem darbiem drošības uzlabošanā, šīs partijas pārstāvji sola līdz 2015. gadam izveidot pašvaldības policiju. 

Attīstībai un izaugsmes veicināšanai pievēršas arī "Apvienība Iedzīvotāji", kurā līdere ir Zemkopības ministrijas departamenta direktore Liene Jansone. Līdzās citiem solījumiem, šī politiskā spēka pārstāvji savā programmā norāda, ka ir jāizstrādā Krimuldas novada zīmols, vienlaikus apkopojot informāciju par visiem novada uzņēmumiem, nevalstiskajām organizācijām. Tāpat esot jāveicina pensionāru un gados vecāku cilvēku līdzdalība novada attīstības projektos.

Bez solīšanas neiztiek arī partijas "Reģionu alianse" un Zaļo zemnieku savienības tandēms. Tajā kā pirmais numurs ir izvirzīts SIA "Rotonda Grupa" un SIA "Precipio konsultācijas" valdes loceklis, kā arī biedrību "Latvijas lobētāju asociācija" valdes priekšsēdētājs un "Latvijas Valdorfizglītības draugu biedrība" valdes loceklis. Viņš arī Krimuldas luterāņu draudzes priekšnieks.

Šis politiskais tandēms savā vēlēšanu programmā norāda, ka "Krimuldas novada iedzīvotāji ir pelnījuši novada vadību, kas spēj nodrošināt taisnīgu un cieņpilnu vidi novada attīstībai, kurā katrs novada iedzīvotājs var īstenot savus mērķus, katrs var justies aizsargāts, var saņemt kvalitatīvus pakalpojumus un nepieciešamo palīdzību."

Kā atbalstu uzņēmējdarbības sekmēšanai, šis politiskais tandēms redz kaimiņu sadarbību, proti, aktīvāku "draudzību" ar citiem novadiem.
Jānorāda, ka deputātu skaita izmaiņas nav skārušas Krimuldas novadu. Tajā ievēlēs tāpat kā līdz šim 15 deputātus.