27.05.2013 13:26

Uz iekļūšanu Mālpils domē konkurence ir niecīga (precizēta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Vēlme darboties Mālpils novada domē nav nevienai no lielajām politiskajām partijām. Vēlme darboties Mālpils novada domē nav nevienai no lielajām politiskajām partijām. Krišjānis Grantiņš

Visticamāk, arī nākamajos četros gados vienā no mazākajiem un nabadzīgākajiem Pierīgas novadiem – Mālpilī – nekas nemainīsies, jo vēlēšanās piedalās tikai divu sarakstu kandidāti, turklāt tajos galvgalī ir jau esošie deputāti.

Desmit cilvēkus Mālpils novada domes vēlēšanām šī gada 1. jūnijā pieteikusi ilggadējā mēra Aleksandra Lielmeža pārstāvētā vēlētāju apvienība "Vienoti Mālpilij". Sarakstā ir ne tikai 1952. gadā dzimušais vietvaldis, bet arī viņa vietniece Solvita Strausa, pensionāre Leontīna Amerika, zemnieku saimniecības "Lazdukalns" īpašnieks Andris Apsītis, pirmspensijas vecuma skolotāja Māra Ārente, novada domes skaņu operators Voldemārs Cērps. Viena no jaunākajām kandidātēm ir 33 gadus vecā lopkopības speciāliste Pierīgas Lauku konsultāciju birojā Agnese Hildebrante, un vēlēšanām balotējas arī SIA "Mālpils piensaimnieks" tehnologs Rolands Jomerts un pensionārs Jānis Lauva, kā arī biedrības "Mālpils sporta klubs" valdes priekšsēdētājs Valts Mihelsons. 

Šis desmit cilvēku tandēms savā priekšvēlēšanu programmā sola, ka tiks uzlabots vietējās būvvaldes darbs, maksāti bērnu piedzimšanas pabalsti, kā arī iedzīvotāji vairāk tiks iesaistīti diskusijā par vietvaras lēmumiem. "Apzinoties demogrāfisko situāciju un riskus pie apstākļiem, ka joprojām tiek realizēts princips "nauda seko skolēnam", centīsimies atrast optimālākos risinājumus, lai pilnveidotu esošo skolu tīklu, izmantotu izveidoto izglītības un sporta infrastruktūru, izstrādātu jaunas mācību programmas, tostarp profesionālās izglītības, lai ieinteresētu plašāka reģiona bērnus mācīties mūsu skolās. Centīsimies panākt, lai viena no Murjāņu Sporta ģimnāzijas filiālēm atrastos Mālpilī. Turpināsim mūžizglītības projektus, dažādojot tos un iesaistot arvien vairāk interesentu," sola mēra pārstāvētā vēlētāju apvienība.

Trīs cilvēku sastāvā uz vietām domē pretendē arī politiskais veidojums "Visu Mālpilij – Visu Latvijai!". Tās līderis ir 1985. gadā dzimušais SIA "Kvist" operators Jānis Mackus. Pierīgas lauku uzņēmēju biedrības valdes loceklis Linards Ligeris un autoatslēdznieks Kristaps Kašs. Lai gan šīs saraksts sastāv no trim cilvēkiem. Viens no to priekšvēlēšanu solījumiem: pašvaldības izdevumā "Mālpils Vēstīs" regulāri ievietot informāciju par iespējām piesaistīt līdzekļus no Eiropas Savienības vai valsts fondiem. To, kā tas darbosies praksē, gan rādīs laiks.

Ņemot vērā, ka pašlaik Mālpils novada domē darbojas 13 deputāti, bet tiks ievēlēti deviņi, ir skaidrs, ka lielas iespējas izvēlēties Mālpils iedzīvotājiem nebūs.