21.05.2013 17:24

No sarakstiem svītro vairākus Stopiņu un Salaspils kandidātus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dažiem Stopiņu un Salaspils deputātu kandidātiem vēlēšanās beidzās tā īsti vēl nemaz nesākušās. Dažiem Stopiņu un Salaspils deputātu kandidātiem vēlēšanās beidzās tā īsti vēl nemaz nesākušās. www.lvportals.lv

Pirms drīzumā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām no iesniegtajiem sarakstiem svītroti 38 kandidāti. Vairāki no tiem – Pierīgas pašvaldībās.

Biežākie iemesli svītrošanai ir neatbilstība kādai no trim pašvaldību vēlēšanu likumā noteiktajām prasībām par to, kurā pašvaldībā personai ir tiesības kandidēt. Šie nosacījumi ir – saraksta iesniegšanas dienā kandidātam jābūt bez pārtraukuma reģistrētai dzīvesvietai attiecīgajā pašvaldībā vismaz pēdējos 10 mēnešus, jābūt nostrādājušam pašvaldībā vismaz pēdējos četrus mēnešus vai pašvaldībā jāpieder likumā noteiktā kārtībā reģistrētam nekustamajam īpašumam.

Visvairāk kandidātu svītrots Rīgā un Salaspils novadā – katrā pašvaldībā pa trim. Pa diviem kandidātiem tika arī Stopiņu novadā. Pa vienam kandidātam tika svītrots citās 24 pašvaldībās, vēsta aģentūra LETA.