13.05.2013 15:35

Olainē darbu J. Pavloviča vietā sākusi jauna deputāte

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olainē darbu J. Pavloviča vietā sākusi jauna deputāte Olaines novada pašvaldība

Olaines novada domes deputātu saimei nesen pievienojusies Rasma Upmale (LSDSP), kura pirmo reizi darbojas domes sasaukumā.

R. Upmalei deputātes gaitas īsi pirms gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām nācies iepazīt, jo nesen aizsaulē aizgāja viņas partijas biedrs, bijušais Olaines novada domes priekšsēdētājs Jānis Pavlovičs. "Brīnišķīgs cilvēks, prata iedziļināties visās lietās, nosvērts un atbildīgs lēmumu pieņemšanā, varu teikt tikai pašu labāko par viņu," sadarbību ar politiķi atceras R. Upmale.


R. Upmale ir Olaines novadā darbojošās sabiedriskā organizācijas - biedrības "Pīlādzis" valdes priekšsēdētāja, kā arī Latvijas Pensionāru federācijas domes locekle, kur viņa pārvēlēta uz otro termiņu.

Jaunajai domes deputātei aiz muguras jau garš mūžs un bagātīga darba pieredze – R. Upmale dzimusi 1939. gadā, apguvusi uzskaites un operatīvo tehniku Valsts bankā, strādājusi par grāmatvedi un darbojusies citos ar finansēm saistītos amatos. Pirmo reizi pašvaldību vēlēšanās kandidējusi pēdējās no tām – 2009. gadā. Arī šogad viņa ir LSDSP deputātu kandidātu sarakstā.

"Esmu uzticīga šim politiskajam spēkam, citur neredzu perspektīvas un piemērotākus cilvēkus, kas saprastu un darbotos visatbilstošāk Olaines iedzīvotāju labā," viņa skaidro savu lēmumu par kandidēšanu otrreiz. "Iepriekš pašvaldībā īsti nebija pārstāvētas pensionāru vajadzības, un vēl aktuālāk tas kļuva, kad pilsētu apvienoja ar bijušo Olaines rajonu. Tādēļ sapratām, lai aktualizētu arī vecāku ļaužu problēmjautājumus, domē vajag kādu, kas ar to nodarbotos. Un šo gadu laikā mūsu sadarbība ar pašvaldību bijusi ļoti laba. Tāpat uzskatu, ka mums vēl ir daudz jaunu un idejām bagātu cilvēku, kam varu sniegt savu padomu."

R. Upmale darbosies Sociālo, izglītības un kultūras jautājumu komitejā. Kopumā LSDSP ir visplašāk pārstāvētā partija Olaines novada domē – no 17 deputātu vietām 2009. gada pašvaldību vēlēšanās tā ieguva astoņus mandātus.