15.02.2012 17:05

Krievijas režīma opozicionāri: referendumu iniciējuši specdienesti

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Referendumu par otru valsts valodu Latvijā iniciējuši Krievijas specdienesti, 15. februārī preses konferencē sacīja Krievijas režīma opozicionāri un cilvēktiesību aktīvisti.

Partijas «Demokrātiskā savienība» dibinātāja, disidente Valērija Novodvorska un partijas biedrs, Maskavas Valsts universitātes profesors Konstantīns Borovojs apgalvoja, ka viņu rīcībā esot arī pierādījumi, taču žurnālistiem tos viņi neatklāja. Novodvorska uzsvēra, ka visiem iedzīvotājiem, tostarp arī Latvijas krieviem, ir jāiet uz referendumu un jābalso pret valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai. Viņa ierosināja nofotografēt savu balsošanas biļetenu, lai šī fotogrāfija būtu kā biļete uz demokrātisku sabiedrību, informē aģentūra LETA.

Novodvorska arī pauda uzskatu, ka referenduma mērķis ir destabilizēt situāciju Latvijā ar cerību, ka Latvijas iedzīvotāji vēlāk palūgs viņus uzņemt ja ne Krievijas sastāvā, tad vismaz NVS.

Kā ziņots, atsaucoties biedrības «Demokrātiskie patrioti» uzaicinājumam, Rīgā ieradās Krievijas režīma opozicionāri un cilvēktiesību aktīvisti - partijas «Demokrātiskā savienība» dibinātāja, disidente Novodvorska un partijas biedrs, Maskavas Valsts universitātes profesors Borovojs.

Vizītes laikā līdz 18. februārim Novodvorskai un Borovojam ir paredzētas intervijas un tiešraides televīzijā un radio saistībā ar gaidāmo krievu valodas referendumu, kā arī oficiālas tikšanās ar Saeimas un Rīgas domes deputātiem, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju un Austrumeiropas politikas centra pārstāvjiem.

Kā ziņots, Novodvorska un Borovojs savā blogā sociālajā tīklā «Live Journal» pērn veltīja vairākus ierakstus Latvijas krievvalodīgo tēmai, aicinot Latvijas sabiedrību neuzķerties uz Kremļa provokācijām. Tika norādīts, ka parakstu vākšana Latvijā par oficiālās valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai ir Kremļa rīkota un finansēta akcija, lai izraisītu Latvijas sabiedrībā konfrontāciju un traucētu integrāciju.