07.05.2013 09:32

Sējas mērs vēlēšanās startēs no vēlētāju apvienības

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Sējas novada domes priekšsēdētājs Guntis Liepiņš. Sējas novada domes priekšsēdētājs Guntis Liepiņš. Līga Greiškane

Lai gan pašreizējais Sējas novada domes priekšsēdētājs Guntis Liepiņš ir partijas "Reģionu alianse" (RA) biedrs un ievēlēts pat tās valdē, pašvaldību vēlēšanās viņš startēs no vēlētāju apvienības "Tēvzeme".

Sarunā ar portālu "Apriņķis.lv" Sējas mērs apstiprina, ka Centrālās vēlēšanu komisijas vietnē nav ieviesusies kļūda, proti, viņš, RA valdes loceklis, ir pirmais numurs vēlētāju apvienībā "Tēvzeme". "Skaidrojums ir pavisam vienkāršs – vēlētāji jau ir pieraduši pie šīs apvienības, mūs zina, tādēļ šajās vēlēšanās kandidēšu no "Tēvzemes"," teic G. Liepiņš.

Sējas mērs šajā apvienībā uz pašvaldību vēlēšanām startē jau piekto reizi. Viņš skaidro, ka vēlēšanu apgabalos, kur iedzīvotāju skaits nepārsniedz 5000, likumdošana pieļauj, ka deputātu amatu kandidāti startē ne tikai no partijām, bet arī vēlētāju apvienībām.

Visticamāk, šīs gan būšot pēdējās vēlēšanas, kurās pastāvēs "Tēvzemes" saraksts, jo RA vadība ir izvirzījusi mērķi startēt ne tikai pašvaldībās, bet arī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, kas nozīmē, ka ar šo partiju būs jāiepazīstina arī Sējas novada iedzīvotāji. "Mums jau ir daži partijas biedri, pamazām veidojas arī atbalstītāju loks. Viss notiek," norāda G. Liepiņš.