15.02.2012 08:59

Premjers dienu pirms referenduma uzrunās krievvalodīgos Latvijas iedzīvotājus

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis 17.februārī pulksten 12.00 intervijā Latvijas radio 4. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis 17.februārī pulksten 12.00 intervijā Latvijas radio 4. www.delfi.lv

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis dienu pirms referenduma Latvijas Radio 4 uzrunās krievvalodīgos Latvijas iedzīvotājus.

Intervijā Latvijas Radio premjers atzina, ka plāno šādi rīkoties, lai ar krievvalodīgo masu mediju starpniecību skaidrotu, ka latviešu valoda ir viens no valsts pamatiem, kuram nevar būt citu alternatīvu.

Šāda uzruna notiks piektdien, 17.februārī pulksten 12.00 intervijā Latvijas radio 4 raidījumā «Doma laukums».

Pēc Dombrovska domām pēc referenduma daudz aktīvāk jāstrādā pie integrācijas jautājumiem, kas veicinātu saliedētību Latvijā, lai gan tagadējā Vladimira Lindermana un Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova rīcība uz saliedētību neaicina.

Kā ziņots, tautas nobalsošana par grozījumiem Satversmē, kas paredz mainīt krievu valodas statusu, notiks šonedēļ.

Referendumā Satversmes grozījumi tiks pieņemti, ja par tiem nobalsos vairāk nekā puse balsstiesīgo vēlētāju, kuru skaits 11.Saeimas vēlēšanās bija 1 543 786, tātad par otras valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai referendumā būs jānobalso vismaz 771 893 vēlētājiem.