04.04.2013 09:08

Siguldas mērs: Pašvaldību vēlēšanās jāatsakās no partiju sarakstiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas mērs: Pašvaldību vēlēšanās jāatsakās no partiju sarakstiem Krišjānis Grantiņš

Pašvaldību vēlēšanās būtu jāatsakās no partiju sarakstiem, tā vietā ļaujot balsot par konkrētiem cilvēkiem, uzskata Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Siguldas mērs intervijā aģentūrai LETA atbalsta ierosinājumu pašvaldībās nodalīt lēmējvaru no izpildvaras. Piemēram, Igaunijā tāda atdalīšana ir notikusi.

Savukārt Vides attīstības un reģionālās attīstības (VARAM) ideju par "pilna laika deputātiem" pašvaldībās U. Mitrevics gan neatbalsta, jo neredz tam jēgu un loģiku.

"Es uzskatu, ka pašvaldībās deputātiem uz sēdēm būtu jāpulcējas tikai vakaros, pēc viņu pamatdarba beigām, un deputāta amatam vispār nav jābūt algotam. Būt deputātam ir gods un cieņa. Par deputātiem būtu jākļūst cilvēkiem, kuri nesavtīgi vēlas darīt labas lietas teritorijā, kurā viņi dzīvo," uzskata U. Mitrevics.

Runājot par deputātu sastāvu, U. Mitrevics uzsver, ka atbalstīs tos, kuri saka, ka pareizi būtu pašvaldībās, kas risina saimnieciskus jautājumus, ievēlēt deputātus bez partiju sarakstiem. Balsot vajadzētu par konkrētiem cilvēkiem, kas pārstāv kādas novadā dzīvojošu cilvēku grupas intereses.