20.03.2013 18:10

Vairākums Jūrmalas domes deputātu prasa atlaist pilsētas mēru Truksni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Astoņi no piecpadsmit Jūrmalas pilsētas domes deputātiem parakstījuši un pašvaldībā iesnieguši iesniegumu par neuzticības izteikšanu Jūrmalas mēram Gatim Truksnim (ZZS).

Deputāti pieprasa mēra demisiju, vēsta aģentūra LETA. Iesniegumu parakstījis Māris Dzenītis (Reģionu alianse), Aigars Tampe (VL-TB/LNNK), Ilmārs Ančāns ("Mūsu zeme"), Arnis Ābelīte ("Tev, Jūrmalai!"), Zigurds Starks, kā arī trīs partijas "Vienotība" deputāti - Juris Visockis, Dzintra Hirša un Iveta Blaua.

Deputātu neuzticības pamatā ir iebildumi par Trukšņa reklamēšanos par nodokļu maksātāju naudu. Truksnis, kurš pēdējos mēnešos vairākkārt saņēmis pārmetumus par iespējamu pašvaldības administratīvo resursu izmantošanu sevis reklamēšanai, Jūrmalas domē tika ievēlēts no nu jau likvidētās partijas LPP/LC saraksta.

Jūrmalas mērs pēdējā laikā izvērsis dažādas pašreklāmas aktivitātes, piemēram, šā gada nogalē bērniem dalījis bezmaksas cirka biļetes, savukārt pie pilsētas robežas novietots plakāts, kurā Truksnis sveic katru pilsētas iedzīvotāju un viesi.

Pērn jūnijā Jūrmalas mērs izpelnījās plašu kritiku par zelta amata ķēdes iegādi aptuveni 3000 latu vērtībā. Vēlāk gan viņš lūdzis šo summu pa daļām atvilkt no savas algas.

Šoruden Truksnis vēlējās iestāties partijā "Vienotība", taču saņēma atteikumu. Šonedēļ Jūrmalas mērs paziņoja, ka iestāsies "Zaļajā partijā" un pašvaldību vēlēšanās startēs kā ZZS saraksta līderis.

Truksnis žurnālistiem sacīja, ka saskaņā ar tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veikto pētījumu viņa palikšanu amatā pēc 1. jūnija atbalstot 62 % jūrmalnieku.