15.03.2013 07:30

Krimuldas mērs dibina jaunu partiju; "Reģionu aliansei" un lielajām partijām teic nē

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Krimuldas mērs dibina jaunu partiju; "Reģionu aliansei" un lielajām partijām teic nē Krišjānis Grantiņš

Krimuldas novada Raganā nule kā dzimis jauns politiskais spēks – Krimuldas novada partija, par kuras vadītāju ievēlēts tās izveides iniciators, Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Ozoliņš.

Partijā jau apvienojušies 253 biedri, kuri vienlaicīgi ir arī tās dibinātāji. Pārsvarā tie ir vietējie iedzīvotāji no Lēdurgas un Krimuldas pagastiem, kā arī daļa no kaimiņu novadiem.

"Liela daļa no šiem cilvēkiem, tāpat kā es, līdz šim bijuši bezpartejiski," teic M. Ozoliņš, kurš pats pašreizējā domes sasaukumā ievēlēts no bijušās Rīgas apriņķa novadu apvienības saraksta, taču nekad nav bijis tās biedru rindās. Pašlaik šis politiskais spēks saistāms ar "Reģionu aliansi", kas nu pulcē kuplas biedru skaita rindas ne tikai bijušā Rīgas rajona teritorijā, bet daudzos Latvijas novados.

"Ir ļoti svarīgi parūpēties par vietējo cilvēku interesēm, un to neizdarīs labāk neviens cits, kā mēs paši. Lielajām partijām ir savi uzstādījumi no augšas, savukārt šādā veidā ir unikāla iespēja maksimāli ieguldīt sava novada attīstībā bez citu ietekmes. Turklāt esam izteikti nacionāla, valstiskuma nostiprināšanā orientēta partija, ko nevar teikt par šīm lielajām. Svešu dziesmu negrasāmies dziedāt," M. Ozoliņš argumentē, kādēļ viņam un partijas līdzgaitniekiem nav domas pieslieties kādam citam politiskās vides flangam.

Atgādināms, ka M. Ozoliņš pašreizējās domes sastāvā par tās priekšsēdētāju kļuva, kad 2009. gadā ievēlētais deputātu sasaukums bija nostrādājis aptuveni pusi no atvēlētā termiņa un tika nomainīts ilggadējais Krimuldas mērs Juris Salmiņš, kuram deputātu vairākums izteica neuzticību.