07.03.2013 16:01

Ādažu novada domē vēlēs jaunu mēru; trūkstošā deputāta mandāta vietu neviens negrib aizpildīt

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Domes priekšsēdētāja pienākumus joprojām pilda atstādinātā Breidaka vietnieks Pēteris Balzāns, kurš pagaidām ir vienīgais kandidāts uz Ādažu novada domes priekšsēdētāja krēslu uz atlikušajiem trim mēnešiem līdz pašvaldību vēlēšanām. Domes priekšsēdētāja pienākumus joprojām pilda atstādinātā Breidaka vietnieks Pēteris Balzāns, kurš pagaidām ir vienīgais kandidāts uz Ādažu novada domes priekšsēdētāja krēslu uz atlikušajiem trim mēnešiem līdz pašvaldību vēlēšanām. Krišjānis Grantiņš

Marta nogalē Ādažu novada domē notiks sēde, kurā tiks vēlēts jauns domes priekšsēdētājs.

Sēde notiks 26. martā, vēsta LETA. Kā ziņots, iepriekšējais Ādažu novada domes priekšsēdētājs Normunds Breidaks no šī amata tika atbrīvots 27. februārī ar tiesas lēmumu, taču reāli no mēra pienākumu pildīšanas N. Breidaks tika atstādināts jau pirms diviem gadiem saistībā ar ilgstošiem pārkāpumiem un nelikumīgu rīcību ar pašvaldības finansēm.

Pēc tiesas sprieduma saņemšanas N. Breidaks pats esot uzrakstījis iesniegumu par to, ka noliek deputāta mandātu.

Šos divus gadus domes priekšsēdētāja pienākumus pildīja N. Breidaka vietnieks Pēteris Balzāns, kurš pagaidām ir vienīgais kandidāts uz Ādažu novada domes priekšsēdētāja krēslu uz atlikušajiem trim mēnešiem līdz pašvaldību vēlēšanām. P. Balzāns pastāstīja, ka viņa kandidatūru ieteikuši kolēģi, norādot, ka tik īsu laiku pirms vēlēšanām kaut ko mainīt nav vērts, tomēr viņa kļūšana par novada mēru tiks izšķirta balsojumā.

P. Balzāns atzina, ka piedalīsies arī šā gada Ādažu novada domes vēlēšanās, taču tajās par pirmo sarakstā sevi iecēlis partijas "Reģionu alianse" Ādažu nodaļas vadītājs Juris Krūze.

Tā kā N. Breidakam liegts būt arī par pašvaldības deputātu, Ādažu novada domē ar vēlēšanu komisijas starpniecību tiek meklēts jauns deputāts, kurš līdz jūnijam aizpildītu 15. vakanci. P. Balzāns atzina, ka pagaidām jauna kolēģa atrašana nesekmējas, jo neviens no potenciālajiem pretendentiem nevēlas uzņemties šos pienākumus uz tik īsu laiku, tāpēc no piedāvājuma kļūt par pašvaldības deputātu atsakās.

Kā ziņots, līdz ar notiesājošā sprieduma stāšanos likumīgā spēkā N. Breidakam bija jāatstāj novada domes deputāta amats – tajā atrasties viņam liedz gan sodāmība, gan arī tas, ka ar tiesas spriedumu viņam noteikts aizliegums turpmākos trīs gadus ieņemt vēlētus amatus valsts vai pašvaldību iestādēs.

Iepriekš:
Breidaks: Senāts pieļauj konstitucionālu un starptautisku tiesību normu pārkāpumus