06.02.2012 13:33

Referendumā nepiedalīsies, jo kauns par latviešu politiķu (ne)izdarīto

Autors  Kate Jēkabsone
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

«Man ne prātā nenāk piedalīties šajā referendumā», «Man ir kauns par to, ko 20 gadu laikā ir sadarījuši latviešu politiķi», «Kāpēc Latvijai vajag otru valsts valodu?» - tās ir tikai dažas no Krimuldas novada iedzīvotāju atbildēm, komentējot 18. februāra referendumu.

 

Anete Gailīte, strādā Krimuldas vidusskolā:

Obligāti iešu uz referendumu. Esmu par to, lai latviešu valoda būtu vienīgā oficiālā valsts valoda Latvijā. Citu iespēju es neredzu. Tas ir paradokss, kas tagad notiek. Mēs esam latvieši, mums ir sava valsts, savs karogs, savs ģerbonis, mēs šeit dzīvojam, tāpēc pamatvalodai ir jābūt latviešu valodai. Jā, mēs varam iemācīties citas svešvalodas, piemēram, krievu, vācu, angļu, franču un tajās runāt, bet ne jau tās vajag uzreiz atzīt par oficiālajām valsts valodām. 

 

 

 

 

   

Janīna, pensionāre:
Man ne prātā nenāk piedalīties šajā referendumā. Kauns par politiķu attieksmi pret mums. Kauns, ka pēc 20 gadiem tiek apšaubīts latviešu valodas nozīmīgums un
statuss kā vienīgajai valsts oficiālajai valodai.

 

 

 



 

 

Zanda Garnizone, strādā Rīgas domē:
Jā, es noteikti iešu. Es viennozīmīgi esmu «pret» to, ka Latvijā krievu valodai jāpiešķir otras valsts  valodas statuss. Uzskatu, ka Latvijā vienīgajai valsts valodai jābūt latviešu valodai. Tad jau tikpat labi jebkurš iebraucējs varēs pieprasīt savai valodai, kurā viņš runā, oficiālās valsts valodas statusa piešķiršanu. Protams, ja šis referendums ir iesācies, tad tam vajadzētu notikt.

 

 

 

 

 

 



Lidija, mājsaimniece:
Es noteikti neiešu uz referendumu. Man ir kauns par to, ko 20 gadu laikā ir sadarījuši latviešu politiķi. Paši šo putru ievārīja, lai paši to izstrebj, es neiešu labot viņu kļūdas, ko viņi ir ieviesuši integrācijas jomā.

 

 

 

 

 

 



Mareks Daukste, strādā vietējā uzņēmumā:
Jāpiedalās jau ir! Kāpēc Latvijai vajag otru valsts valodu?! Mēs jau ikdienā lietojam krievu valodu, kāpēc tai vajag piešķirt statusu? Jau tagad ir situācijas, kad ieeju veikalā un pārdevēja runā tikai krievu valodā. Ja krievu valodai piešķirs otras valsts valodas statusu, tad šī pārdevēja vispār vairs nevēlēsies iemācīties latviešu valodu par argumentu minot, ka krievu valoda ir oficiāli atzīta kā otra valsts valoda Latvijā.