18.01.2013 11:15

Salaspils mērs no amata atbrīvo tuvāko līdzgaitnieku

Autors  Salaspils A-Z
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars. Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars. Krišjānis Grantiņš

Salaspils novada domes Attīstības daļas vadītājs Ansis Grantiņš ir iesniedzis atlūgumu, un domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars ("Vienotība") to parakstījis.

Salaspils novada dome sev neierasti operatīvi pašvaldības vietnes sadaļā "Vakances" jau ievietojusi informāciju, ka ir izsludināts konkurss Attīstības daļas vadītāja amatam.

Kādreizējo draugu un domubiedru starpā attiecības saasinājās, diskutējot (pareizāk būtu teikt, Ansim Grantiņam atļaujoties piedāvāt savu redzējumu un norādīt uz vājajām vietām R. Čudara plānā) par to, ko solīt vai labāk nesolīt vēlētājiem šogad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās un kā pildīt vēlētājiem dotos solījumus. Konceptuālas domstarpības abu starpā ir par tempu un veidu, kādā realizējami darbi, komunikāciju ar sabiedrību (arī līdzgaitniekiem un sadarbības partneriem) un par ilgstošu izvairīšanos no nepopulāru, bet nepieciešamu lēmumu pieņemšanas.

Ikvienam, kas kaut nedaudz seko līdzi notikumiem Salaspils novada domē, nav noslēpums, ka pašvaldības vadītājs Raimonds Čudars kritiku un citu viedokļus nav radis uzklausīt (varētu pat teikt, ka uztver to slimīgi), un katrs, kurš atļaujas iebilst vai paust domes priekšsēdētājam netīkamu viedokli, gluži kā pasakā par Jurīti, Raimondiņu un salas pilsētas bērniem, tiek padzīts no smilšu kastes. Arī Ansim Grantiņam tika norādīts gan uz to, ka nav respekta pret autoritātēm, gan uz durvīm.

Kaut "Salaspils A-Z" ir veltījusi kritiskus vārdus arī par A. Grantiņa darbību, nevar neatzīt, ka viņš bija viens no cilvēkiem, kura paveikto var gan redzēt, gan kopumā vērtēt pozitīvi. Žēl, ka Salaspils novada domes priekšsēdētāja ambīciju un godkāres dēļ amats ir jāatstāj profesionālim, kuru Salaspils novada domē jau tā nav daudz. Cerot, ka vienā vai otrā amatā (vai citā statusā) A. Grantiņš tomēr vēl atgriezīsies darbā Salaspils novada domē, "Salaspils A-Z" vēlas atsvaidzināt atmiņā Anša Grantiņa teikto Salaspils iedzīvotājiem pirms iepriekšējām pašvaldības vēlēšanām, kurās startēja vienā sarakstā ar R. Čudaru – vērtējiet paši, bet "Salaspils A-Z" turpinās sekot, kā attīstās notikumi, un informēs par to.

"Mans devums novadam būs Eiropas Savienības un citu finansējuma avotu atrašana un piesaiste. Šajā jomā Salaspilī noteikti jāstrādā vairāk, aktīvāk un mērķtiecīgāk. Jo īpaši laikā, kad pašvaldības budžets samazinās un tendence vēl saglabāsies. Visiem iecerētajiem investīciju projektiem ir jāpiesaista ārējais finansējums, jo, cenšoties iztikt tikai ar saviem līdzekļiem, tuvākajos gados tos realizēt neizdosies. Piesaistot papildu finansējumu, radīsies iespēja pašu budžeta naudas līdzekļus atlicināt vajadzībām, kuras ir jānodrošina pašvaldībai – izglītībai, sociālajai aprūpei un daudziem citiem nebūt ne mazsvarīgākiem darbiem.

Sastrēgumu stundās nākas zaudēt laiku, jo izbraukt no Miera ielas kļūst neiespējami, tādēļ novadam nepieciešama tuneļa izbūve zem dzelzceļa pārbrauktuves. Tam noteikti var piesaistīt Eiropas Savienības līdzfinansējumu. Esmu sadarbojies ar vairākām ministrijām un citām valsts institūcijām, man ir plašs kontaktu loks. Arī projektu vadību pārzinu gan no praktiskās, gan teorētiskās puses – lasu lekcijas par projektu vadīšanu. Esmu gatavs izmantot savas prasmes un zināšanas, lai pozitīvā ziņā lobētu Salaspils intereses," toreiz solīja A. Grantiņš.