17.02.2012 06:55

Rīt referendums: vai viss skaidrs, kā piedalīties balsošanā?

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Sestdien, 2012.gada 18.februārī notiks tautas nobalsošana par likumprojektu «Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē».


Tautas nobalsošana par likumprojekta grozījumiem
Likumprojekts paredz mainīt Satversmes 4., 18., 21., 101. un 104. pantu, iekļaujot tajos nosacījumu par krievu valodu kā otru valsts valodu, nosakot, ka arī pašvaldībās darba valodas ir latviešu un krievu valoda un ikvienam ir tiesības saņemt informāciju latviešu un krievu valodā.

Nobalsošanas zīme. Ko nozīmē «Par» un «Pret»?
Tautas nobalsošanas zīmē būs jautājums «Vai jūs esat par likumprojekta «Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē» pieņemšanu, kas paredz krievu valodai noteikt otras valsts valodas statusu?». Iespējamie atbilžu varianti ir «Par» un «Pret».

Ja vēlētājs atbalsta izmaiņas Satversmē, kas paredz noteikt krievu valodai otras valsts valodas statusu, tad viņam tautas nobalsošanas zīmē jāatzīmē atbilde «Par». Ja vēlētājs ir pret grozījumiem Satversmē un neatbalsta valsts valodas statusa noteikšanu arī krievu valodai, tad viņam tautas nobalsošanas zīmē jāatzīmē atbilde «Pret».

Vēlēšanas iecirkņu darba laiks un kam ir tiesības piedalīties balsošanā?
Vēlēšanu iecirkņu darba laiks tautas nobalsošanas dienā būs no pulksten 7.00 līdz 22.00. Tiesības piedalīties tautas nobalsošanā ir balsstiesīgajiem Latvijas Republikas pilsoņiem no 18 gadu vecuma. Lai piedalītos tautas nobalsošanā vēlētājam nepieciešama derīga Latvijas pilsoņa pase.

Tautas nobalsošana tiks organizēta arī ārvalstīs, kur balsot varēs vēlēšanu iecirkņos.

Balsošana tiks organizēta arī vēlētājiem ieslodzījuma vietās.