20.12.2012 14:49

Garkalnes novadā pašvaldību vēlēšanās "zaļie" startēs atsevišķi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vismaz tuvākajās pašvaldību vēlēšanās Garkalnē pašreizējie "zaļzemnieku" biedri vairs nestartēs no viena saraksta. Iepriekšējo vēlēšanu rezultātus gaida Garkalnes mēra vietnieks Kārlis Bružuks (trešais no labās) ar kundzi Anitu, savukārt viņai līdzās ZZS kandidāte, bijusī Jūrmalas domes priekšsēdētāja Inese Aizstrauta. Vismaz tuvākajās pašvaldību vēlēšanās Garkalnē pašreizējie "zaļzemnieku" biedri vairs nestartēs no viena saraksta. Iepriekšējo vēlēšanu rezultātus gaida Garkalnes mēra vietnieks Kārlis Bružuks (trešais no labās) ar kundzi Anitu, savukārt viņai līdzās ZZS kandidāte, bijusī Jūrmalas domes priekšsēdētāja Inese Aizstrauta. www.kasjauns.lv

Latvijas Zaļā partija (LZP) Garkalnes novadā, līdzīgi kā Rīgā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, plāno startēt ar atsevišķu sarakstu no Zaļo un Zemnieku savienības.

Šādu lēmumu pieņēmusi LZP Garkalnes nodaļa nesen sasauktajā nodaļas sapulcē. LZP Garkalnes nodaļas vadītājs un Garkalnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Bružuks skaidro, ka šāds lēmums nav nekas negaidīts, jo par to nodaļā ticis runāts vairāk nekā gada garumā, piedevām nodaļas biedri, kā arī LZP valde šādam lēmumam neiebilst.


"Mums nav sliktas attiecības ar Zemnieku savienību, bet, tā kā mums jau šobrīd ir izveidojies pietiekami spēcīgs zaļais saraksts ar strādāt gribošiem cilvēkiem, kuriem ir labas idejas un priekšlikumi novada turpmākai attīstībai, mēs gribam dot viņiem iespēju sevi pierādīt un realizēt iecerēto.

Atšķirībā no Vienotības vai Reformu partijas, kas nāca ar paziņojumiem par kārtējām sarkanajām līnijām un to, ka Rīgā nevarēs sadarboties ar atsevišķiem sarakstiem, mums tādu līniju pēc politiskās piederības nav un nebūs. Tas ir nepieņemami, jo darbs pašvaldībā primāri ir saimniecisks ar vienotu mērķi uzlabot iedzīvotāju dzīvi novadā. Mēs esam gatavi sadarboties ar jebkuru politisko spēku vai to pārstāvjiem, ja viņu mērķi ir mums pieņemami un ir reāli darbi un priekšlikumi, nevis tukšu salmu kulšana vai vienas personas ieceru īstenošana. Mums primāri ir novada intereses."

Garkalnes novadā no Zaļo un Zemnieku savienības šobrīd ievēlēti trīs Latvijas Zaļās partijas deputāti (K. Bružuks, Anita Bružuka un Edgars Ikstens) un divi deputāti no Zemnieku savienības (domes priekšsēdētājs Mārtiņš Gunārs Bauze-Krastiņš un Edgars Treibergs).