12.12.2012 13:18

Amatu savienošanas aizliegumu sauc par diskrimināciju

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Tie Pierīgas novadu domes deputāti, kuri pašlaik savieno šo amatu ar darbu pašvaldības iestādēs, asi iestājās pret noteikumiem, kas to aizliegs.

 

Lai gan līdz vēlēšanām palicis tikai nedaudz vairāk nekā pus gads, iespējams, daļai no jaunievēlētajiem deputātiem būs jāizvēlas – strādāt pašvaldības iestādēs vai tomēr par deputātam novada domē. Uzrunātie Pierīgas novadu domes deputāti un pašvaldību iestādēs vienlaikus nodarbinātie atzīst, ka šādu lēmumu uzskata par netaisnīgu, pat diskriminējošu.

Viens no tiem, kam, iespējams, nāksies izvēlēties, vai palikt esošajā amatā vai tomēr kļūt par deputātu, ir Salaspils novada domes deputāts un pašvaldības iestādes kultūras nams "Rīgava" direktors Ēriks Miķelsons ("Jaunais laiks", Apvienība "Tēvzemei un brīvībai/LNNK"). "Es uzskatu, ka tā ir noteiktas cilvēku grupas diskriminēšana," skarbi šo ieceri komentē salaspilietis. Viņš atklāj, ka pašlaik darbojas ar novada domes kultūras komitejā, taču situācijās, kad kāds varētu pārmest interešu konfliktu vai sēdēšanu uz diviem krēsliem, Ē. Miķelsons balsojumā atturoties.


"Pašvaldību vēlēšanās kandidēšu, un, ja ievēlēs, tad domāšu, kuru no amatiem izvēlēties, ja apvienot neļaus, bet, visticamāk, gan palikšu kultūras nama direktora vietā," spriež deputāts.

Līdzīgs viedoklis ir arī Sējas pamatskolas direktorei un novada domes deputātei Inesei Ozolniecei (ievēlēta no partijas "Tēvzeme"). Viņasprāt, šajā gadījumā runa ir pat par cilvēktiesībām, jo tiek ierobežoti tikai tie, kuri strādā pašvaldības iestādēs. "Ierobežojumiem ir jābūt, taču nevajadzētu krist galējībās. Tad jau sanāk, ka tikai privātajā sektorā vai vislabāk – nestrādājošie cilvēki varēs būt domes deputāti. Tas vēlētājiem būtiski ierobežos izvēles iespējas vēlēšanās, kas jo īpaši sāpīgi būs tādās mazās pašvaldībās kā Sēja," tā I. Ozolniece.

Viņasprāt, arī pašvaldības iestādēs strādājošiem ir tiesības iesaistīties sabiedriskā darbā, par kādu Sējas pamatskolas direktore uzskata būšanu novada domē. Ja noteikumi stāsies spēkā vēl līdz nākamajā gadā gaidāmajām vēlēšanām, tad I. Ozolniece būs viena no tiem, kam nāksies izvēlēties. Par to, kuram amatam viņa dos priekšroku, šaubu nav: "Es palikšu skolā."