09.12.2012 10:32

Mālpils mērs: deputātiem nedrīkst liegt amatu apvienošanu

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mālpils mērs Aleksandrs Lielmežs uzskata, ka spēkā esošie noteikumi, kas liedz domes priekšsēžiem, izpilddirektoriem, kā arī mēra vietniekiem ieņemt citus amatus, ir pietiekami strikti un citi ierobežojumi nav nepieciešami. Mālpils mērs Aleksandrs Lielmežs uzskata, ka spēkā esošie noteikumi, kas liedz domes priekšsēžiem, izpilddirektoriem, kā arī mēra vietniekiem ieņemt citus amatus, ir pietiekami strikti un citi ierobežojumi nav nepieciešami. www.malpils.lv

Mālpils novada Domes priekšsēdētājs Aleksandrs Lielmežs (Vēlētāju apvienība "Vienoti Mālpilij") uzsver – deputātiem darbošanās pašvaldībā nav pilna laika darbs, tāpēc nevar prasīt, lai tie pamet iepriekšējos darbus.

Komentējot iespējamos grozījumus likumā "Par pašvaldībām", kuri aizliegtu domēs ievēlētajiem deputātiem būt arī, piemēram, vietējās skolas direktoriem vai slimnīcas vadītājiem, Mālpils mērs atgādina, ka amatus nedrīkst savienot vien pilsētu un novadu mēri, izpilddirektori un priekšsēdētāja vietnieki, un šāda situācija ir optimāla.

"Darbošanās pašvaldībā ir vairāk goda jautājums, jo atalgojums depuātiem, kuri nestrādā domes administrācijā, ir simbolisks. Tā vairāk ir iespēja parādīt, ka cilvēkam rūp tas, kas notiek viņa novadā vai pilsētā," saka A. Lielmežs, kurš ir deputāts no 1977. gada un, iespējams, ir visilgāk tautas priekšstāvja krēslā sēdošais cilvēks.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas gatavotos grozījumus likumā "Par pašvaldībām" asi kritizējuši arī citi novados strādājošie deputāti un priekšsēži, norādot uz to, ka būtiski samazināsies to cilvēku skaits, kurus drīkstēs ievēlēt, jo liegums attieksies gan uz kultūras namu vadītājiem, gan skolu direktoriem un citiem.