28.11.2012 15:34

Sprūdžs neredz nepieciešamību pēc valdības iejaukšanās Ķemeru sanatorijas jautājuma risināšanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sprūdžs neredz nepieciešamību pēc valdības iejaukšanās Ķemeru sanatorijas jautājuma risināšanā www.delfi.lv

Šobrīd saistībā ar aktualizēto jautājumu par Ķemeru sanatorijas likteni tieša valdības iejaukšanās nav nepieciešama, tā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" pauda vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP).

 

Viņš uzskata, ka valdības iejaukšanās nav nepieciešama, jo Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija jau kopā ar pašvaldību ir interesējusies par to, kas notiek ar Ķemeru sanatoriju. Līdzšinējā sanatorijas attīstība nav notikusi tik ātri tādēļ, ka investoram bijušas problēmas, vēsta LETA.

"Atpirkt var vienmēr, taču jautājums ir par to, vai valsts funkcija ir būt par Ķemeru sanatorijas īpašnieku," minēja E. Sprūdžs, piebilstot, ka pašreizējais investors meklējot risinājumus.

Taujāts, vai sanatorijas telpās patlaban tiek nodrošināta apkure, ministrs skaidroja, ka Jūrmalas dome informējusi par to, ka apkure Ķemeru sanatorijā tiek nodrošināta tādā līmenī, lai tur esošajām lietām nekristos vērtība.

Jau ziņots, ka Saeimas Pieprasījumu komisija šodien nolēma aicināt valdību lemt par Ķemeru sanatorijas iegādāšanos, lai tā kļūtu par valsts īpašumu un tiktu saglabāta kā kultūrvēsturisks piemineklis.

Ķemeru sanatorijas iegādāšanās procesa iespējamais modelis ir komisijas vēršanās pie Ministru prezidenta Valda Dombrovska ("Vienotība"), un komunikācijas ķēdītē tālāk būs ietverti finanšu ministrs Andris Vilks ("Vienotība") un VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ), komisijas sēdē norādīja Finanšu ministrijas Tiesību aktu departamenta direktors Mārtiņš Brencis.

VNĪ drīkstēs izsolē nopirkt minēto objektu, ja par to premjers vai valdība būs pieņēmusi oficiālu lēmumu, skaidroja M. Brencis.

Jūrmalas pilsētas izpilddirektors Valdis Vītoliņš aģentūrai LETA norādīja, ka sanatorijas pašreizējiem īpašniekiem SIA "Ominasis Latvija" ir saistības pret pašvaldību un kreditoriem, tāpēc tiesu izpildītājs izsludinās sanatorijas izsoli. Konkrēts izsoles termiņš nav zināms, bet, iespējams, tā varētu notikt ap 2013. gada janvāri.