25.01.2012 14:30

Ādažos viesosies Afganistānas pašvaldības Meimanas mērs

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kājnieku brigāde paredzēta kā vienība, kas nodrošina vispusīgu kaujas sagatavošanu nacionālajiem bataljoniem, kaujas atbalsta un nodrošinājuma vienībām, komplektē un nosūta savas apakšvienības uz operāciju rajonu, nodrošinot to nepārtrauktas kaujas spējas un uzdevuma izpildi. Foto: No Rekrutēšanas un jaunsardzes centra arhīva Kājnieku brigāde paredzēta kā vienība, kas nodrošina vispusīgu kaujas sagatavošanu nacionālajiem bataljoniem, kaujas atbalsta un nodrošinājuma vienībām, komplektē un nosūta savas apakšvienības uz operāciju rajonu, nodrošinot to nepārtrauktas kaujas spējas un uzdevuma izpildi. Foto: No Rekrutēšanas un jaunsardzes centra arhīva

26. janvārī Ādažu militārajā poligonā viesosies Afganistānas pašvaldības Meimanas mērs Nazars Muhameds Saheb Zads Saheb Nazars, kurš Latvijā ieradies darba vizītē.

Plānots, ka Meimanas mērs Latvijā uzturēsies no 25. janvāra līdz 29. janvārim.

„Vizītes laikā Meimanas mērs viesosies Sauszemes spēku Kājnieku brigādē Ādažu militārajā poligonā, lai klātienē iepazītos, kā karavīri tiek sagatavoti starptautiskajai operācijai Afganistānā," informē Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vadītāja Dace Ankipāne.

D. Ankipāne arī norāda, ka Sauszemes spēku Kājnieku brigāde ir informēta par viesa ierašanos un paredzēts, ka Meimanas mērs Ādažu novadā uzturēsies aptuveni pusotru stundu. „Īpašu paraugdemonstrējumu par godu šai tikšanās reizei nebūs," akcentē AM preses pārstāve.

Vizītes laikā Meimanas pašvaldības mērs tiksies ar aizsardzības ministru Arti Pabriku, Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālmajoru Raimondu Graubi, Aizsardzības ministrijas politisko direktoru Jāni Garisonu, Ārlietu ministrijas politisko direktoru Andri Razānu, kā arī ar Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāju Ainaru Latkovski un apmeklēs Ogres novadu, kur iepazīsies ar pašvaldības iestāžu darbu un atklās bērnu zīmējumu izstādi par Afganistānu.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks norāda: „Šobrīd būtiski sekmēt Afganistānas drošības spēku spēju attīstību, kas ir viens no svarīgākajiem priekšnoteikumiem, lai sekmīgi noritētu pārejas process Farjābas provinces teritorijā."