23.11.2012 16:54

Pierīgas pašvaldību vadītāji aicina uz Latvijas Reģionu forumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. culturelablv.wordpress.com

30. novembrī bankas "Citadele" konferenču zālē notiks pirmais Latvijas reģionālo pārstāvju forums "Kā izdzīvot Latvijas reģionos?!".

 

Tā mērķis ir panākt Latvijas reģionu atdzimšanu un Satversmē noteikto cilvēktiesību ievērošanu, novēršot straujo dzīves līmeņa pazemināšanos un iedzīvotāju izceļošanu no valsts, informē Babītes novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ence ("Reģionu apvienība"). Forumā piedalīsies Latvijas pašvaldību un pilsētu domju vadītāji un deputāti, reģionālo politisko partiju pārstāvji, Latvijas Pašvaldību savienība, NVO pārstāvji, nozaru eksperti un valsts pārvaldes pārstāvji.

Foruma iniciatori ir Latvijas pašvaldību vadītāji, partijas "Reģionu alianse" biedri, no kuriem liela daļa ir pierīdznieki – Andrejs Ence (Babīte), Aleksandrs Lielmežs (Mālpils), Pēteris Balzāns (Ādaži), Karina Putniņa (Baldone), Uģis Mitrevics (Sigulda), Guntis Liepiņš (Sēja), Antons Cibuļskis (Ropaži).

"1990. gada 4. maijā mēs visi bijām kopā un izcīnījām neatkarīgas Latvijas atdzimšanu. Pēc 22 brīvības gadiem starp valsts pārvaldi un pašvaldībām diemžēl izveidojusies atšķirīga izpratne par valsts attīstību," tā A. Ence. Pirmā Latvijas reģionālo pārstāvju foruma mērķis ir vienoties par reģionālo pārstāvju savstarpēju sadarbību un rast atbildes uz daudziem jautājumiem. "Ko darīt? Kā būt? Kā panākt produktīvu un saskanīgu sadarbību starp valsts pārvaldi un pašvaldībām? Mēs vēlamies, lai Latvijas reģioni ne vien izdzīvotu, bet kļūtu spēcīgi, ar augsti attīstītu infrastruktūru un potenciālu izaugsmei," stāsta viens no foruma iniciatoriem Andrejs Ence.

Tajā piedalīsies Andrejs Ence, Babītes novada domes pašvaldības priekšsēdētājs, Agnese Bičevska, Latvijas Bankas ekonomiste, Juris Jansons, LR tiesībsargs, Dagnis Straubergs, Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs, Māris Pūķis, LPS vecākais padomnieks, Lauris Karlsons, Mērsraga novada domes priekšsēdētājs, Didzis Šmits, Latvijas Zivrūpnieku savienības prezidents, Dainis Dukurs, Siguldas kamaniņu trases direktors, Tekla Žabova, Latvijas patērētāju interešu aizsardzības asociācijas padomes priekšsēdētāja, Ansis Dobelis, biedrības "Progresīvie" priekšsēdētājs, Reinis Ziļevs, publisko skolu dibinātājs un citi.