10.10.2012 13:26

K. Putniņa: valdības šķeltnieciskā politika ir reāls drauds Pašvaldību savienībai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baldones novada domes priekšsēdētāja Karina Putniņa. Baldones novada domes priekšsēdētāja Karina Putniņa. Krišjānis Grantiņš

Baldones novads ir to pašvaldību vidū, kas pauž neapmierinātību ar Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un valdības vienošanos par nākamā gada budžetu.

To, kādi ir pašvaldības protesta galvenie iemesli, komentē Baldones novada domes priekšsēdētāja Karina Putniņa ("Reģionu alianse"):


"Manu sašutumu izraisa valdības šķeltnieciskā pozīcija. Tas, ka ienākuma nodokli nepārdala, bet trūcīgākām pašvaldībām atmet vien sīkumus, par pārējiem aizmirstot. Patiesībā arī 26 miljoni uz visām pašvaldībām ceļu uzturēšanai tāds nieks vien būtu. Visi ceļi prasa remontu, grūti pateikt, kurus vajadzētu remontēt pirmos. Asfalta segums ir jāatjauno, jārūpējas, lai lauku ceļi zemniekiem būtu izbraucami.

Darāmā ir bezgala daudz. Tika solīta nauda arī bērnudārzu pedagogu algām, bet tās nav – tas būtiski ietekmē visus mūsu plānus. Godīgi sakot, jūtamies ļoti aizvainoti. Nopietnai attīstībai naudas nav. Tāda piesmieta sajūta.

Rīga, protams, var atļauties izstāties no LPS, bet nedomāju, ka tādēļ savienība sabruktu. Valdības šķeltnieciskā politika gan ir reāls drauds Pašvaldību savienībai."