11.09.2012 12:36

Nacionālās apvienības Mārupes nodaļu vadīs Raivis Zeltīts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Raivis Zeltīts (no labās) kopā ar NA valdes locekli Jāni Dombravu nodaļas dibināšanas pasākumā 9. septembrī. Raivis Zeltīts (no labās) kopā ar NA valdes locekli Jāni Dombravu nodaļas dibināšanas pasākumā 9. septembrī. no NA Mārupes nodaļas arhīva

Uzvara pašvaldību vēlēšanās Mārupē būtu likumsakarīgs nodaļas dibināšanas turpinājums, bet nav tās pašmērķis, pārliecināts R. Zeltīts.

9. septembrī kafejnīcas "Iveta" telpās notika plaši apmeklēta NA Mārupes nodaļas dibināšanas sapulce.

''Visu Latvijai!'' (VL) Mārupes nodaļa un Mārupes novada "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK biedri arī iepriekš sastrādājās, un nodaļu varēja izveidot krietni agrāk. Taču, kā skaidro R. Zeltīts, pieņemts lēmums atlikt apvienošanos uz rudeni, "kad cilvēki būs atgriezušies no atvaļinājumiem, nosūtījuši bērnus skolā un atkal varēs piedalīties sabiedriskajās aktivitātēs".

"Nodaļas dibināšanas sapulce bija vērsta uz to, lai mārupiešiem būtu iespēja iepazīt jaunizveidotās nodaļas cilvēkus, uzzināt par tās tuvākajiem un tālakajiem plāniem, kā arī nodibināt ciešākus kontaktus, lai varbūt nākotnē varētu kopīgi paveikt kādu darbu," paskaidro R. Zeltīts.

Kā norāda R. Zeltīts, NA Mārupes nodaļas izveidošanās ir loģisks rezultāts abu partiju – VL un TB/LNNK – saplūšanai, kas jau ir notikusi augstākajā līmenī un pašlaik notiekot nodaļu līmenī. R. Zeltīts, kurš līdz šim vadīja VL Mārupes nodaļu, tika ievēlēts par apvienotās nodaļas vadītāju, bet par vadītāja vietnieku ievēlēja Juri Liepu.

"Neatkarīgi no tā, vai līdz vēlēšanām ir viens vai četri gadi, neatkarīgi no tā, vai esam pārstāvēti domē vai ne, mēs strādāsim ar sabiedrību, lai ar dažādu pasākumu palīdzību popularizētu nacionālās vērtības un aicinātu ikvienu sākt pārmaiņas pašam ar sevi – uzvara politiskajā laukā būs likumsakarīgs turpinājums, bet ne pašmērķis," teic R. Zeltīts. Viņš neslēpj, ka NA Mārupes nodaļa būs paraugs citām NA nodaļām valstī un spēcīgs konkurents citām partijām Mārupes novadā.

NA valdes loceklis Jānis Dombrava mārupiešiem stāstīja par aktualitātēm politikā, tostarp gaidāmo pilsonības referendumu, un aicināja ikvienu būt aktīviem turpmākajos politiskajos procesos. Klātesošos sveica arī NA ģenerālsekretārs Gatis Sprūds, Baldones, Jūrmalas, Saulkrastu un Ķekavas nodaļu pārstāvji, kā arī Barikāžu dalībnieku Mārupes biedrības valdes priekšsēdētājs Jānis Ozols. Runu teica bijušais Rīgas domes deputāts, vēsturnieks un mārupietis Imants Rākins, kurš pavēstīja, ka turpmāk darbosies tieši NA Mārupes nodaļā. I. Rākins uzsvēra, ka situāciju Mārupē nevar salīdzināt ar situāciju Rīgā: "Mārupē pie varas neatrodas mūsu ideoloģiskie pretinieki, un dome ir izdarījusi ļoti daudz laba, taču ir lietas, kuras var paveikt labāk."

 1 185118 156448234492967 151306234 n2 561761 156448341159623 666908951 n