06.09.2012 09:45

Ādažos ievēlēta "Reģionu alianses" valde un uzņemti jauni biedri

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Reģionu aliansi" vada Babītes mērs Andrejs Ence. "Reģionu aliansi" vada Babītes mērs Andrejs Ence. Krišjānis Grantiņš

5. septembrī Ādažu kultūras centrā notikušajā partijas "Reģionu alianse" (RA) biedru kopsapulcē tika ievēlēta jauna partijas valde un uzņemti 50 jauni biedri.

Partijas "Reģionu alianse" (RA) priekšsēdētājs un Babītes novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ence aģentūru LETA informēja, ka RA jaunajā valdē tika ievēlēti Dagnis Straubergs (Salacgrīvas novads), Dainis Liepiņš (Jelgava), Guntis Liepiņš (Sējas novads), Juris Krūze (Ādažu novads), Māris Dzenītis (Jūrmala), Pēteris Salenieks (Garkalnes novads), Rihards Melgailis (Vecumnieku novads), Sanita Megere-Klevinska (Ropažu novads) un Uģis Mitrevics (Siguldas novads).


RA kopsapulcē tika arī pieņemta rezolūcija par grozījumiem likumā "Par pašvaldībām", kas nodrošinātu reālu varas dalīšanas principa īstenošanu un novērstu interešu konfliktus.

"Rezolūcijā attiecībā uz lēmējvaras un izpildvaras nodalīšanu pašvaldībās mūsu nostāja ir līdzīga Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas iecerēm. Un jautājumā, ka pašvaldības administrācijas darbinieks vienlaikus nevar būt deputāts, mēs piekrītam Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai. Savukārt par deputātu skaitu mums nav bijis diskusiju, jo, mūsuprāt, lēmējvaras un izpildvaras nodalīšana pašvaldībās ir būtiskāks jautājums par deputātu skaitu," skaidroja A. Ence.

Viņš apstiprināja, ka vakar "Reģionu aliansē" uzņemti seši jauni biedri no Gulbenes novada, tostarp arī bijušie Tautas partijas (TP), pašlaik bezpartejiskie Gulbenes novada domes deputāti – novada domes priekšsēdētājas vietnieks Dainis Švika, deputāti Raitis Apalups un Jānis Antaņevičs. Gulbenieši informējuši, ka par pievienošanos RA vēl domājot arī citi novada politiķi.

Patlaban "Reģionu alianse" jau ir pārstāvēta 27 Latvijas pilsētās un novados – Alojā, Ādažos, Babītē, Baldonē, Carnikavā, Garkalnē, Gulbenē, Inčukalnā, Jelgavā, Jūrmalā, Kandavā, Ķekavā, Krimuldā, Lielvārdē, Limbažos, Olainē, Ozolniekos, Ropažos, Salacgrīvā, Saldū, Sējā, Siguldā, Skrundā, Stopiņos, Talsos un Vecumniekos.

Vairāk nekā 100 partijas biedru un atbalstītāju ir ievēlēti par deputātiem dažādās Latvijas pašvaldību domēs. Partijā patlaban ir 358 biedri.

"Reģionu alianses" biedri ir arī 11 pašvaldību domju priekšsēdētāji – Andrejs Ence (Babītes novads), Indra Rassa (Saldus novads), Nellija Kleinberga (Skrundas novads), Dagnis Straubergs (Salacgrīvas novads), Pēteris Balzāns (Ādažu novads), Karina Putniņa (Baldones novads), Uģis Mitrevics (Siguldas novads), Rihards Melgailis (Vecumnieku novads), Guntis Liepiņš (Sējas novads), Antons Cibuļskis (Ropažu novads) un Dace Vilne (Alojas novads). Partijai pievienojušies arī vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki – Jūrmalas pilsētas domes deputāts Māris Dzenītis un Jelgavas pilsētas domes deputāts Dainis Liepiņš.

Kā ziņots, iepriekšējā partijas kopsapulcē 8. augustā partijas valdi neizdevās ievēlēt kvoruma trūkuma dēļ. Vienlaikus "Reģionu alianses" rindās tika uzņemti 34 jauni biedri. Līdz vakardienas sapulcei par iestāšanos RA lēma bezpartejiskie Gulbenes novada domes deputāti. Kopā ar novada domes priekšsēdētājas vietnieku Daini Šviku par pievienošanos šai partijai domāja arī Nikolajs Stepanovs, Valtis Krauklis, Raitis Apalups un Jānis Antaņevičs.

"Reģionu alianse" piedalīsies gan nākamajās pašvaldību vēlēšanās, gan arī Saeimas vēlēšanās.