05.04.2018 08:00

NATO ģenerālsekretārs: Alianse negrib jaunu bruņošanās sacensību ar Krieviju

Autors  LETA/AFP
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
NATO ģenerālsekretārs: Alianse negrib jaunu bruņošanās sacensību ar Krieviju arhīvs

NATO negrib jaunu bruņošanās sacensību ar Krieviju, trešdien paziņoja alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs apstākļos, kad ir pastiprinājies saspīlējums starp Maskavu un Rietumiem pēc bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa saindēšanas Lielbritānijā.

"Mēs negribam jaunu bruņošanās sacensību, tāpēc mēs fokusējamies uz to, kā mēs varam atbildēt" "stingrā, stiprā, prognozējamā, bet arī nosvērtā un aizsardzības veidā," Stoltenbergs sacīja reportieriem Otavā, stāvot blakus Kanādas premjerministram Džastinam Trudo.

"Mēs negribam jaunu Auksto karu," teica NATO vadītājs. "Mēs turpināsim tiekties pēc konstruktīvākām attiecībām ar Krieviju," sacīja Stoltenbergs.

Stoltenbergs izteica šīs piezīmes, kad reportieri viņam jautāja par jaunu NATO sankciju iespējamību pret Krieviju pēc Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanas Anglijas Solsberi pilsētā 4.martā.

Londona un tās sabiedrotās vaino Maskavu šajā uzbrukumā, kurā izmantota Padomju Savienībā izstrādāta nervu inde "Novičok", arī atsaucoties uz Krievijas vēršanos pret disidentiem un tās agresīvajām darbībām pēdējos gados.