13.03.2018 17:53

Latvijas Reģionu apvienībai pievienojusies partija "Ogres novadam"

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas Reģionu apvienībai pievienojusies partija "Ogres novadam" www.foto.delfi.lv/F64

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Pārstāvju sapulcē otrdien tika parakstīts līgums ar partiju "Ogres novadam", kas paredz tās pievienošanos LRA, aģentūru LETA informēja Latvijas Reģionu apvienības pārstāvis Valdis Verners.

Šāda vienošanās panākta, LRA stiprinot savu pārstāvniecību reģionos un gatavojoties oktobrī gaidāmajām 13. Saeimas vēlēšanām. Līdz ar jauna dalībnieka pievienošanos, tiek paplašināts arī LRA valdes un Pārstāvju sapulces dalībnieku sastāvs.

LRA Pārstāvju sapulce un "Ogres novadam" valdes priekšsēdētājs Edvīns Bartkevičs parakstīja līgumu, kas nosaka, ka turpmāk partija kļūst par LRA dalīborganizāciju. Lēmums par pievienošanos LRA tika pieņemts partijas kopsapulcē. Sadarbības līgumā abas puses definējušas savus kopīgos politiskos mērķus un veicamos uzdevumus, kā arī vispārējos principus, uz kuriem turpmāk balstīsies sadarbība.

LRA un "Ogres novadam" kopīgie mērķi un uzdevumi skar tādas jomas kā sabalansēta Latvijas novadu un reģionu attīstība – nacionālās ekonomikas attīstība un stiprināšana, reģionu infrastruktūras attīstība, nodarbinātības veicināšana, valsts modeļa pilnveidošana un birokrātijas mazināšana, kā arī citus valsts reģioniem būtiskus jautājumus.

"Esam gandarīti, ka veiksmīgi noslēgušās sarunas ar politisko partiju "Ogres novadam" un esam panākuši abām pusēm labvēlīgu lēmumu. "Ogres novadam" pievienojoties LRA, mēs stiprinām savas pozīcijas reģionos, kā arī paplašinām savu sadarbības partneru loku. Mūsu mērķis ir izveidot LRA kā spēcīgu politisko partiju apvienību, ar plašu biedru skaitu, kurus vieno līdzīgi mērķi un redzējums par Latvijas nākotni. Tāpēc LRA turpina sarunas arī ar citiem reģionālajiem politiskajiem spēkiem," norada LRA Pārstāvju sapulces priekšsēdētājs Guntis Gladkins.

LRA Pārstāvju sapulce ir partiju apvienības augstākā lēmējinstitūcija, kurā pašlaik ietilpst seši LRA veidojošo partiju – "Reģionu alianse" un "Vidzemes partija" – pārstāvji Gladkins, Andrejs Ence, Leons Līdums, Dagnis Straubergs, Dainis Liepiņš un Vents Armands Krauklis. Līdz ar pievienošanās līguma parakstīšanu partija "Ogres novadam" deleģēs vienu savu pārstāvi LRA Pārstāvju sapulcei.

Par startu nākamajās Saeimas vēlēšanās LRA noslēgusi sadarbības līgumus ar 12. Saeimas deputāta Edvarda Smiltēna vadīto politisko organizāciju "Sabiedrība centriskai politikai", 12. Saeimas deputāta Jura Viļuma pārstāvēto biedrību "Latgales spēks" un Liepājas domes deputāta Jāņa Vilnīša pārstāvēto biedrību "Liepājniekiem.