19.07.2012 09:41

Truksnis: šobrīd nav pazīmju, ka Jūrmalas domē varētu būt korupcija

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Truksnis: šobrīd nav pazīmju, ka Jūrmalas domē varētu būt korupcija www.tb.lv

Lai arī Jūrmalas dome pēdējo gadu laikā bijusi iesaistīta vairākos korupcijas skandālos, šobrīd nav indikāciju, ka Jūrmalas domē varētu būt korupcija, pārliecināts ir Jūrmalas pašvaldības vadītājs Gatis Truksnis.

Kūrortpilsētas Jūrmalas mēri un domes deputāti vairākkārt bijuši iesaistīti kādos korupcijas skandālos. Viens kūrortpilsētas bijušais mērs jau saņēmis notiesājošu spriedumu un izcietis piemēroto cietumsodu, bet otrs gaida tiesas spriedumu. Turklāt bijušais mērs un pašreizējais pašvaldības deputāts Raimonds Munkevics, kurš ir apsūdzēts korupcijas noziegumā turpina pildīt deputāta pienākumus, raksta portāls "Kasjauns.lv", atsaucoties uz BNS.

"Nav nekādu indikāciju, ka kaut kas tāds [korupcija] varētu būt. Šādu jautājumu, protams, nevar izslēgt. Tāpat katram cilvēkam nevar izstāvēt blakus," sacīja Jūrmalas mērs.

Viņš gan atzīst, ka visas lietas ar laiku nāk gaismā.

"Ja es būtu pārliecināts vai zinātu, ka šeit ir korupcija, tad man jau sen vajadzēja rīkoties un to novērst, taču manā rīcībā tādu indikāciju nav," uzsvēra Jūrmalas domes priekšsēdētājs.

Truksnis gan nevēlējās komentēt situāciju, kad Jūrmalas domē vēl joprojām strādā Munkevics, kurš apsūdzēts korupcijas noziegumos. Pēc viņa teiktā, pašvaldībai ir jāievēro likumi un saskaņā ar tiem - apsūdzētiem cilvēkiem nav aizlieguma pildīt pienākumus valsts pārvaldē.

Ja Saeima šādas lietas grib atrisināt, tad lai pieņem attiecīgus likumus. Lai skaidri un gaiši pasaka, kurš drīkst, kurš nedrīkst un no kura brīža nedrīkst pildīt pienākumus. Šobrīd cilvēki, kuri ir apsūdzēti, paši var izvērsties, ko turpināt vai neturpināt savu pienākumu pildīšanu, bet preses pārstāvji uzdod jautājumus vai tas ir normāli," sacīja Truksnis.