14.03.2017 17:15

Latvija cer iespējami drīz sākt darbu pie pārtikas produktu sertifikācijas Namībijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvija cer iespējami drīz sākt darbu pie pārtikas produktu sertifikācijas Namībijā Saeimas Administrācija

Latvija cer iespējami drīz sākt darbu pie pārtikas produktu sertifikācijas Namībijā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze tikšanās laikā ar jauno Namībijas vēstnieku Latvijā Boniju Haufiku. Sarunā tika pārrunātas iespējas aktivizēt abu valstu attiecības.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze otrdien, 14. martā, Saeimas namā tikās ar jauno Namībijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Boniju Haufiku (Bonny Haufiku). Amatpersonas bija vienisprātis, ka Latviju un Namībiju vieno labas un draudzīgas attiecības ar lielu potenciālu tās attīstīt, informē Saeimas Preses dienestā.

Savu kadenci Latvijā jaunais Namībijas vēstnieks sāk laikā, kad abas valstis atzīmē diplomātisko attiecību dibināšanas 20. gadadienu. Tas ir labs impulss kopīgu interešu definēšanai un sadarbības veicināšanai, teica G. Daudze, uzsverot, ka Latvija ir ieinteresēta noturēt pirmās politiskās konsultācijas starp abu valstu ārlietu resoriem.

Viens no divpusējo konsultāciju centrālajiem jautājumiem varētu būt darbs pie līgumtiesiskā ietvara abu valstu sadarbībai, akcentēja Saeimas priekšsēdētājas biedrs.

Vēstnieks par savas kadences mērķiem izvirzījis Latvijas un Namībijas ekonomiskās sadarbības veicināšanu, kā arī sadarbības uzsākšanu starp abu valstu institūcijām. Tāpat Namībiju interesē dažādu jomu Latvijas ekspertīzes izmantošana valsts attīstības sekmēšanai, skaidro Saeimas Preses dienesta pārstāvji.

Pārrunājot ekonomiskās sadarbības potenciālu, G. Daudze kā perspektīvas sadarbības jomas minēja transportu un loģistiku, kā arī pārtikas nozari, savukārt vēstnieks apliecināja savas valsts interesi par Latvijas lauksaimniecības produktiem un uzsvēra, ka Namībija ir atvērta investīcijām, vēsta Saeimas Preses dienestā.

Tikšanās laikā pārrunāta arī sadarbība izglītības jomā. G. Daudze aicināja studentus no Namībijas izmantot iespēju Latvijā iegūt Eiropas Savienībā atzītu augstāko izglītību.

B. Haufiku ir karjeras diplomāts, kurš darbu savas valsts Ārlietu ministrijā sācis deviņdesmitajos gados. Vēstnieka amatā B. Haufiku pirmo reizi iecelts 2014. gadā, uzņemoties Namībijas vēstnieka Somijā pienākumus. B. Haufiku pastāvīgi rezidē Somijā, informē Saeimas Preses dienestā.