16.07.2012 12:00

Nacionālā atmoda Stopiņos – ģimenes vērtību nostiprināšana latviskā vidē ir prioritāte

Autors  Aldis Grunde, NA Stopiņu nodaļas vadītājs
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Nacionālās apvienības (NA) Stopiņu nodaļas izveidotāji uzskata, ka Pierīgas novados tuvākajos gados ir paredzama straujākā ekonomiskā attīstība valstī, tāpēc Pierīgas novados atbalsts ģimenēm ir īpaši veicināms.

Šomēnes izveidotā Stopiņu nodaļa apvieno patriotiski domājošus un varošus cilvēkus darboties latviskas vides veidošanai. Tajā kopīgi strādās gan TB/LNNK, gan "Visu Latvijai!" pārstāvji.

Nacionālā apvienība par Latvijas valsts mērķi definē: "Latvija ir vienīgā vieta pasaulē, kur latviešu tauta ir realizējusi tautas pašnoteikšanās tiesības, tādēļ Latvijas valstij tagad un nākotnē jākalpo par vietu, kur pastāvēt un attīstīties latviešu tautai, nodrošinot latvisku, taisnīgu un pārtikušu vidi. Pārmaiņām jābūt kompleksām, jo dažādās jomas ir savstarpēji daudz ciešāk saistītas, nekā tas šķiet pirmajā brīdī, un straujām, jo mums nav laika gaidīt, kamēr latvieši masveidā izceļo uz citām valstīm un negatīvās demogrāfiskās tendences kļūst neatgriezeniskas." Tā uzsvērts Nacionālās apvienības (NA) programmā.

Atbilstoši NA definētajam mērķim darbosies arī nodaļa Stopiņos, apņemoties īstenot uzdevumu – ģimenes vērtību nostiprināšanu latviskā vidē kā visu centienu un darbību prioritāti. Tas nozīmē, ka jebkuru savu lēmumu samērosim ar vienu mērauklu – vai tas atbilst ģimenes un tautas interesēm.

Drošākais sabiedrības pamats ir ģimene, tāpēc ir jāiestājas par priekšrocībām ģimenēm no laulības brīža līdz pat pensijas saņemšanas pēdējai dienai, lai veicinātu motivāciju veidot ģimenes. Latviskas ģimenes ideāls ir stabila laulība ar vismaz 3–4 bērniem ģimenē. Lai pārvarētu ieilgušo demogrāfisko krīzi, nepieciešams ik latvietī viest drošības sajūtu par savu personisko, ģimenes un valsts nākotni. Tikai tādai valstij, kurā dzirdamas priecīgas bērnu balsis, ir nākotne!

Nepieciešama cita demogrāfiskā politika, kas veicina latviešu dzimstību, mazina latviešu izceļošanu, mazina citu tautību cilvēku ieceļošanu un sekmē šejienes mazākumtautību iekļaušanos latviešu vidē. Augstāka latviešu dzimstība būs arī tad, kad latvieši sajutīs sevi kā saimniekus savā valstī. Nodokļu sistēmai un citiem atbalsta pasākumiem jābūt tādiem, lai bērni ģimenei būtu ekonomiski izdevīgi.

Tas būs mūsu ieguldījums tautas un Latvijas nākotnē!