23.01.2017 15:01

Stopiņos pirms vēlēšanām sevi piesaka jauni spēki

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņos pirms vēlēšanām sevi piesaka jauni spēki arhīvs

Tuvojoties pašvaldību vēlēšanām, vairāki Pierīgas pašvaldību vadītāji "Rīgas un Apriņķa Avīzei" apliecināja gatavību startēt tajās. Vienlaikus viņi atzina, ka pašreizējā novadu politiskajā izkārtojumā iespējamas arī izmaiņas.

Piemēram, Stopiņu novadā, ar mērķi startēt pašvaldību vēlēšanās, nesen atjaunota Latvijas Zemnieku savienības (LZS) reģionālā nodaļa.

Kā "Rīgas un Apriņķa Avīzei" pastāstīja LZS nodaļas dibinātājs Guntis Kampe, savulaik Stopiņos šīs politiskās partijas nodaļa jau ir bijusi un ar savu sarakstu startējusi pašvaldību vēlēšanās. Ideja par nodaļas atjaunošanu radusies pagājušā gada nogalē, bet sabiedrībai par to paziņots tikai tagad – janvāra otrajā pusē.

G. Kampe ir jurists SIA "Getliņi EKO". Nodaļas sastāvs pagaidām nav skaitliski liels – tajā aktīvi darbojas viņa tēvs, kurš jau agrāk ir startējis pašvaldību vēlēšanās. "Tātad tās ir arī mūsu ģimenes tradīcijas," Kampe piebilda.

Vēl zināms, ka LZS nodaļā iesaistījušies vairāki vietējie uzņēmēji. Taču, domājot par vēlēšanām, kā skaidroja G. Kampe, vēl tiks uzrunāti iespējamie domubiedri un tiek gaidīta arī citu aktīvu novada iedzīvotāju līdzdalība.

Pēc pagājušajām vēlēšanām Stopiņu novada domē ir pārstāvēti šādi politiskie spēki: "Reģionu alianse", "Saskaņas Centrs", "Visu Latvijai"–„Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" un viens deputāts no "Vienotības".