27.06.2012 11:45

Aptauja Inčukalnā: Vai jāsamazina deputātu skaits novados?

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs rosinājis līdz 2013. gada pašvaldību vēlēšanām samazināt deputātu skaitu novadu pašvaldībās.

Ministrija jau sagatavojusi grozījumus likumā, kas paredz deputātu skaita samazināšanu. E. Sprūdžs paudis, ka jāatgriežas pie sistēmas, kas bijusi pirms administratīvi teritoriālās reformas. Šādas izmaiņas varētu veicināt novadu rīcībspējas palielināšanu, cer ministrs. Deputātu skaits pašvaldībās vidēji varētu tikt samazināts par 50%.

Modris Jaunups no Inčukalna, Autotransporta direkcijas valdes loceklis:

Ar laiku deputātu skaitu varētu samazināt, bet tam jānotiek ilgākā laika posmā un jābūt rūpīgi pārdomātam solim. Likvidēt ir viegli, bet ne vienmēr tas ir labākais variants.

Laila Šveidere, no Inčukalna, strādā "Latvijas pastā":

Reizēm šķiet, ka divi cilvēki dara vienu un to pašu. Daudzus darbus varētu apvienot. Ja deputātu būtu mazāk, viņi labāk pārzinātu savu darbu.

Ainārs D., kokvedējs no Allažu pagasta:

Deputātu skaitu varētu nedaudz samazināt. Tā novadu deputāti labāk apzinātos savus pienākumus, nevis allaž noveltu atbildību uz citiem.

 
Lilita P. no Līgatnes, pavāre bērnudārzā:

Politikā pārāk neiedziļinos, bet uzskatu, ka šobrīd deputātu pašvaldībās ir daudz, bet kārtības tāpat nav. Deputātu skaitu varētu droši samazināt.