13.06.2012 10:03

Siguldas mēra Mitrevica vaļsirdīgā atzīšanās gadu pirms vēlēšanām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
“Šobrīd domāju, ka kandidēšu,” sarunā ar Apriņķis.lv atzīst U. Mitrevics. “Šobrīd domāju, ka kandidēšu,” sarunā ar Apriņķis.lv atzīst U. Mitrevics. Krišjānis Grantiņš

Vai Uģis Mitrevics ("Reģiona alianse") ir gatavs uzņemties "stresa pilno nastu" arī nākamos četrus gadus? "Tas ir tas jautājums – jā vai nē," saka viņš.

Siguldas novada domes priekšsēdētāja U. Mitrevica izteikumi, tuvojoties pašvaldību vēlēšanām 2013. gada 1. jūnijā, ir visai pārsteidzoši.

"Šobrīd domāju, ka kandidēšu," sarunā ar portālu "Apriņķis.lv" atzīst U. Mitrevics. "Darbs ir smags, tik šausmīgi paņem enerģiju, ka ir grūti. Izskatās, ka viss ir baigi forši, iet viegli un nauda [Siguldā] ir, bet īstenībā ir grūti. Psiholoģiski un tīri kā cilvēkam [šajā amatā] ir ļoti grūti."

"Mēģinu uzsvērt to, ka vēlēšanu tuvošanās man nav svarīga, jo mans nav tas gadījums, kad ir jāsaņemas un gadu vai pusgadu pirms vēlēšanām kaut kas jāizdara, lai es būtu baigi foršais," pārdomās dalās Siguldas mērs.

"No pirmās dienas, kopš esmu ievēlēts, esmu darījis kaut ko labu. [Vēlētāji] novērtēs – novērtēs. Nenovērtēs – nenovērtēs. Man nav izteikts piedāvājums braukt kaut kur un darīt kaut ko citu. Neesmu arī par to domājis. Es gribētu teikt, ka arī nākamos četrus gadus [man] ir jāstrādā. Daudzas lietas četru gadu laikā nevar paspēt. Esmu sācis cīnīties par sporta kompleksu, jāattīsta arī pils komplekss – tas varētu būt kā liels radošais kvartāls, pilns ar mākslu. Esmu sācis šīs un vairākas citas lietas, kuras ir tīri stratēģiski jānoved līdz galam, un tad es varēšu teikt, ka esmu kaut ko dzīvē izdarījis."

"No šāda viedokļa raugoties, protams, ka man ir jāpavada šajā amatā arī nākamie četri gadi. Bet tīri kā cilvēkam, kam no rīta jāpaskatās spogulī un visādi citādi jāsaprot, kā es jūtos, es saku, ka ir grūti," vaļsirdīgs ir U. Mitrevics.