25.04.2012 13:17

53 latu mazās algas dēļ Ropažu mēra vietnieks iesniedzis atlūgumu

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
“Pašvaldību pārvaldība ir pamatķieģelis valsts pārvaldē. Esmu rosinājis Saeimā sakārtot pašvaldību darbu un normatīvos aktus,” teic I. Skudiķis, kurš izteicis priekšlikumu samazināt deputātu skaitu pašvaldībās. “Pašvaldību pārvaldība ir pamatķieģelis valsts pārvaldē. Esmu rosinājis Saeimā sakārtot pašvaldību darbu un normatīvos aktus,” teic I. Skudiķis, kurš izteicis priekšlikumu samazināt deputātu skaitu pašvaldībās. no Ropažu novada domes arhīva

Interešu konflikta rezultātā Ropažu novada domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka amatu atstāj Ivo Skudiķis ("Vienotība").

Jau šodien, 25. aprīlī, plkst. 14.00 domes sēdē tiks izvērtēts atbilstošākais kandidāts, kurš turpmāk veiks priekšsēdētāja vietnieka pienākumus.

"Esmu uzrakstījis atlūgumu. Neatkarīgi, vai jauno priekšsēdētāju ievēl vai neievēl, pēc šīs sēdes vairs nebūšu pirmais vietnieks, bet ierindas deputāts. Atdošu stafetes kociņu nākošajam, kurš pēc esošajām likuma normām ir spējīgs veikt pienākumus, nenonākot interešu konfliktā," portālam pastāstīja I. Skudiķis.

Viņš atzīst, ka šāda muļķīga situācija izveidojusies spēkā esošo normatīvo aktu trūkumu dēļ. "Domes priekšsēdētāja vietnieks nedrīkst darboties komercstruktūrās kā valdes loceklis. Taču domē šis amats ir tik mazapmaksāts, ka to nav iespējams pildīt par šiem finanšu līdzekļiem."


I. Skudiķis atklāj, ka pēdējā 21 mēneša perioda vidējā alga viņam bijusi 53 lati bruto. "Neesmu tajā bēdīgākajā situācijā, jo iepriekš man bija iekrājumi un uzņēmumi, ko pārdevu," stāsta domes amatpersona, taču pieļauj, ka daudzi deputāti ir grūtākā situācijā.

"Turpmāk plānoju atgriezties uzņēmējdarbībā. Esmu nodibinājis tūrisma firmu." Stājoties priekšsēdētāja vietnieka amatā 2010. gadā, I. Skudiķis bija SIA "IeSI" valdes loceklis, taču normatīvie akti pieprasīja atteikties no uzņēmējdarbības. Pašlaik uzņēmums ir pārdots.

Priekšsēdētāja vietnieks atzīst, ka Ropažu domē darbi kopumā noritot raiti. "Politika ir politika. Vienalga lokālā vai valsts, viss notiek pietiekoši dinamiski. Opozīcijai ir opozīcijas darbs – uzpasēt pozīcijas lēmumus. Viss notiek tā, kā tam jānotiek. Mums pat ir pietiekoši klusi." Viņš atzīst, ka sava taisnība ir iedzīvotājiem, kas vienmēr vēlas labāku darbu no pārvaldības iestādēm.