16.09.2013 15:21

Garkalnes mērs atbalsta Žagaru un pielīdzina Grendi "TV diktorītēm"

Autors  Imants Liepa
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Informējot Garkalnes iedzīvotājus par jaunumiem novadā, vietējais mērs izmantoja iespēju un izteica atbalstu atlaistajam Latvijas Nacionālās operas direktoram Andrejam Žagaram, kritizējot nu jau atlaisto kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi. Informējot Garkalnes iedzīvotājus par jaunumiem novadā, vietējais mērs izmantoja iespēju un izteica atbalstu atlaistajam Latvijas Nacionālās operas direktoram Andrejam Žagaram, kritizējot nu jau atlaisto kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi. ekrānuzņēmums no "Garkalne TV"

Iespēju izteikt viedokli par "operas kaislībām" pašvaldības finansētajā Garkalnes TV izmantojis novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Gunārs Bauze-Krastiņš ("Latvijas Zemnieku savienība").

"Andrejs Žagars, kurš tik ilgu laiku ir strādājis, pēc manām domām, ir profesionālis. Maz ir tādu cilvēku, kuri Latvijā tik labi pārzina operu. Mēs varam iztēloties, ka ir tur kaut kādas TV diktorītes vai aktrisītes, kas kaut ko saprot no operas, ir redzējušas trīs izrādes operā vai kaut kādos operas svētkos, bet īstas operas saprašanas un pazīšanas nav," ironizē Garkalnes novada domes priekšsēdētājs, liekot nojaust, ka šis salīdzinājums ir adresēts nu jau atlaistajai kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei-Grendei.

"Tas (Žagara atlaišana – aut.) tikai liek jautāt par konkrētās ministres pašas spēju saprast kultūru, bet tāda nu ir šī mūsu laikmetīgā kārtība, tāpēc es ceru, ka tur kaut kas mainīsies. Karalis ir miris, lai dzīvo karalis!" smejot norāda Garkalnes mērs.

Diemžēl uzzināt to, kad pats domes priekšsēdētājs bijis Nacionālajā operā un kāds ir viņa priekšstats par to, neizdevās, jo viņš atteicās runāt, tādēļ jautājums pāradresēts pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālistam Mārcim Bauzem-Krastiņam, kurš savukārt sarunā ar portālu "Apriņķis.lv" teicās, ka "kaut ko atbildēs".