24.02.2012 06:02

Aicinājums vienoties par vērtībām, par valsti, par cilvēcību

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Mēs gribam būt Par! Mēs aicinām ļaudis vienoties par vērtībām, par valsti, par cilvēcību, par tautas brīvību pašai lemt savu likteni, par valsts tiesībām aizstāvēt savus ļaudis un likumus.

Latvijas masu saziņas līdzekļi un sabiedriskās organizācijas aicina iestāties par atbalstu Ungārijas tautai un Ungārijas konstitūcijā paustajām vērtībām, kas balstās kristīgā morālē, uzsverot atbalstu stiprām ģimenēm, cilvēka cieņai un dzīvības svētumam. Pašlaik, kad Ungārijai asi uzbrūk Eiropas kreisi un liberāli noskaņotie spēki, aicinām teikt: «Mēs esam ar jums!»

Mūsdienu liberālisma nogurdinātajā Eiropā kā svaiga gaisa malks, kā iedvesmas avots ir Ungārijas jaunā konstitūcija – iedvesmojošs un drosmīgs solis, lai citas valstis Eiropā, tostarp Latvija, sekotu tam.

Paužot atbalstu Ungārijas tautai un konstitucionālajām vērtībām, mēs aicinām ļaudis Latvijā apliecināt jebkuras Eiropas valsts tiesības lemt savu likteni. Mēs aicinām atbalstīt nacionālas valsts pašnoteikšanās iespējas, izvērtējot katra lēmuma lietderību, nevis akli ļauties ārvalstu, naudas un varas diktātam.

Solidarizējoties ar Lietuvas kolēģiem, sabiedriskajām un politiskajām organizācijām, cilvēkiem, kuri simtiem telefona zvanos, vēstulēs un petīcijās apliecina atbalstu jaunajai Ungārijas konstitucionālajai reformai un ungāru tiesībām pašiem lemt savas valsts likteni, arī Latvijas žurnālisti aicina Latvijas sabiedrību paust atbalstu Ungārijas tautai, kuru pašlaik konjunktūras apsvērumu dēļ apspiež Briseles birokrāti.

«Dievs, svētī ungārus!»— tie ir vārdi, ar kuriem sākas Ungārijas himna. Tāpat kā Latvijas tauta, arī ungāri savu himnu ir veidojuši kā lūgšanu.

«Dievs, svētī Latviju!»

Latvijas masu saziņas līdzekļu un sabiedrisko organizāciju iniciatīvas grupa:

Laikraksts «Rīgas Apriņķa Avīze», portāls www.apriņķis.lv, portāls www.ogrenet.lv, laikraksts «Ogres Vēstis Visiem», portāls www.tautasforums.lv, laikraksts «Svētdienas Rīts», Nacionālās identitātes komisija, biedrība «Latvijas Ordeņu brālība», asociācija «Ģimene», fonds «Moral revolution» Neatkarīgā policistu arodbiedrība, Latviešu juristu apvienība, Informācijas tehnoloģiju speciālistu arodbiedrība, Jāņa Čakstes Demokrātijas un ilgtspējīgas attīstības biedrība, Vides aizsardzības klubs, Edgars Zalāns, Konservatīvo ideju institūta «Populares Latvija» dibinātājs, Latvijas Poļu biedrība, Žurnāls «Latvijas Tirgotājs», Latvijas Patērētāju Tiesību aizgādniecības savienība, Latvijas Tirgotāju kamera


Aicinām rakstīt un sūtīt viedokļus!
Mēs tos apkoposim un aicināsim mūsu likumdevējus sākt darbu pie jaunu Satversmes normu izveidošanas.


e-pasta adrese: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
pasta adrese: AS „KNK mediji", Lāčplēša iela 24, Rīgā, LV-1011