12.06.2013 12:40

Par jauno Inčukalna mēru kļūst Vangažu pilsētas pārvaldnieks Nalivaiko; Blaus: "Esam atstāti kapitālā opozīcijā" (papildināta plkst. 15:47)

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Par jauno Inčukalna mēru kļūst Vangažu pilsētas pārvaldnieks Nalivaiko; Blaus: "Esam atstāti kapitālā opozīcijā" (papildināta plkst. 15:47) Krišjānis Grantiņš

12. jūnijā notiekošajā Inčukalna novada domes sēdē par jauno novada domes priekšsēdētāju atklātā balsošanā ievēlēts līdzšinējais Vangažu pilsētas pārvaldes vadītājs Aivars Nalivaiko.

Pievienota pirmspēdējā rindkopa.

2013. gada pašvaldību vēlēšanās A. Nalivaiko Inčukalna novada domē tika ievēlēts no Centriskās partijas "Latvijas Zemnieku savienība". Par viņa vietnieci ievēlēta Ludmila Vorobjova no politisko partiju apvienības "Saskaņas centrs", kura darbosies kā atbrīvotais vietnieks sporta, kultūras un izglītības jautājumos.

Pavisam Inčukalna novada domē 15 deputātu vietas aizņēmuši sešu politisko spēku pārstāvji: "Reģionu alianse" (Armands Cīrulnieks un Antons Geiba), "Vienotība" (Arvīds Blaus, Alda Freimane, Modris Jaunups, Iveta Skurule), Vidzemes partija (Ivo Bernats un Zinaīda Gofmane), "Saskaņas centrs" (Ludmila Vorobjova, Igors Purmalis, Ņikita Kozlovs, Sergejs Gorčinskis), Centriskā partija "Latvijas Zemnieku savienība" (Aivars Nalivaiko un Jekaterina Šaroka), "Kristīgi demokrātiskā savienība" (Jānis Liepiņš).

Sēdē tika izvēlēti arī domes pastāvīgo komiteju locekļi.

Piebilstams, ka no šī gada sākuma spēkā stājušās izmaiņas likumdošanā, kas aizliedz savienot amatus pašvaldības iestādēs un deputāta pienākumu pildīšanu. Lielākā daļa inčukalniešu, uz kuriem tas attieksies, jau ir izlēmuši, kuru no amatiem izvēlēties. Savukārt A. Nalivaiko vēl 5. jūnijā portālam "Apriņķis.lv" pauda, ka lēmumu par to, uz kura no krēsliem palikt, viņš nav pieņēmis. "Vispirms izrunāšos ar kolēģiem un Vangažu iedzīvotājiem. Gribu dzirdēt viņu viedokli un tikai tad pieņemšu lēmumu. Man vēl ir laiks," toreiz viņš sacīja. Likumsakarīgi, ka pēc šodienas notikumiem Vangažu pilsētai būs cits pārvaldnieks.

"Protams, tiks rīkots konkurss uz šo amata vietu likumā noteiktajā kārtībā," portālam "Apriņķis.lv" norādīja jaunais novada domes priekšsēdētājs. "Uzklausīsim arī deputātu viedokļus par ieteiktajiem kandidātiem, ja tādi būs." Savukārt jautāts par pirmajiem iecerētajiem darbiem, esot pie pašvaldības stūres, viņš min apkures sistēmu sakārtošanu līdz jaunajai sezonai, jo patlaban jāatrisina jautājums par slēgtajām katlu mājām. Tāpat vēl priekšā nozīmīgi ūdenspiegādes un kanalizācijas sistēmas sakārtošanas darbi novada ciemos.

Kā pēc sēdes atzina nu jau iepriekšējais novada mērs Arvīds Blaus, "Vienotības" ievēlētie deputāti jaunajā sasaukumā "palikuši kapitālā opozīcijā". "Viss [no viņu puses] tika nostrādāts perfekti," viņš komentē. "Jaunais priekšsēdētājs ievēlēts attiecībā 10 pret četri, vietnieks - deviņi pret pieci." Piebilstams, ka sēdē nebija ieradies viens no jaunievēlētajiem deputātiem. "Taču būs vien jāstrādā tālāk," piebilst A. Blaus.