29.05.2013 16:23

FOTO: Babītes iedzīvotāji piedalās zibakcijā "Lasīsim kopā"

Autors  www.babite.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

No 22. līdz 26. maijam Latvijā norisinājās Bibliotēku nedēļa. Izņēmums nebija arī Babītes novads.

Latvijā Bibliotēku nedēļa tiek atzīmēta kopš 1997. gada, kad pirmo reizi to organizēja pēc Latvijas Bibliotekāru biedrības ierosinājuma. UNESCO, novērtējot grāmatas un to lasīšanu, 1996. gada 23. aprīli pasludināja par Pasaules grāmatu un autortiesību aizsardzības dienu. Šogad Bibliotēku nedēļas moto ir "Mantojuma sardzē", un tas nozīmē, ka nedēļas laikā bibliotēkās rīkotās aktivitātes galvenokārt tika veltītas kultūrvēsturisko bagātību saglabāšanai un izmantošanas iespējām publiskajās bibliotēkās. Savu dalību Bibliotēku nedēļā apliecināja arī Babītes novada bibliotēkas.

Pagājušajā gadā 14 Pierīgas reģiona publiskās bibliotēkas Bibliotēku nedēļas laikā vienojās kādā aktivitātē, ko nosauca par Zibakciju "Lasīsim kopā!". Vienlaikus plkst. 14 bibliotēkā esoši lasītāji tika aicināti, ņemot līdzi grāmatas, žurnālus vai citu lasāmvielu, doties ārpus telpām un 15 minūtes klusībā lasīt.

Zibakcijas dalībnieki apmetās uz soliņiem, sēdēja zālītē, uz apmalītēm un uz trepēm tur pat pie Babītes vidusskolas. Šādā veidā piesaistīja garāmgājēju un garāmbraucēju uzmanību gan bibliotēkai, gan lasīšanai, gan grāmatai kā vērtībai. Akcijas būtība ir pavisam vienkārša – bibliotekāres un lasītāji vienā dienā un vienā laikā apvienojas kopīgā lasīšanā, radot interesi garāmgājējos.