29.05.2013 07:35

VIDEO: Mārupītē ietek mēsli – aktīvists draud aizdambēt kaimiņu tualetes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
VIDEO: Mārupītē ietek mēsli – aktīvists draud aizdambēt kaimiņu tualetes ekrānuzņēmums no video

Analīžu rezultāti rāda, ka Mārupīte ir pamatīgi piesārņota.

Lai gan Mārupes iedzīvotajiem pieejams pilsētas ūdens un kanalizācijas tīkls, daudzi izvēlas "ietaupīt", nemaksāt nevienam un piesārņot vidi un kopīgo dzīves telpu, vēsta portāls "Tvnet.lv". Tā kā pašvaldība uz notiekošo ilgstoši nereaģē, vides aktīvists uzfilmējis video, kaimiņus brīdinot, kas notiks, ja upes piesārņošana turpināsies.

"Baltijas jūrā ietek Daugava, Daugavā ietek Mārupīte, taču Mārupītē ietek daudz dažādu novadgrāvju un arīdzan kanalizācija no privātmājām un daudzstāvu namiem. Ziemas laikā pat -20 grādos Mārupīte neaizsalst, jo tajā tek siltie kanalizācijas notekūdeņi. Arī šķērsojot Mārupīti vai braucot pa to ar laivu, var sajust kanalizācijas smaku. Ir bijušas iedzīvotāju sūdzības, taču sūdi turpina tecēt.

Pirms šo darbu veicām, paņēmām ūdens paraugus un nodevām analīzei sertificētā laboratorijā. Analīžu rezultāti uzrāda, ka pieļaujamais ūdens piesārņojums ir daudzkārt pārsniegts. Par šo faktu ir nosūtīts iesniegums gan Mārupes pašvaldībai, gan Valsts Vides dienestam. Mēs ziņosim arī par citiem gadījumiem atbildīgām institūcijām, taču, ja nesekos rīcība, darīsim šādi," brīdina aktīvists video pieteikumā: