28.04.2013 08:33

FOTO: Siguļu iedzīvotāji cīnās ar plūdiem

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguļu iedzīvotāja Tatjana sūrojas, ka Gaujas ūdens pārņēmis viņas mājas pagalmu un pirmo stāvu. Siguļu iedzīvotāja Tatjana sūrojas, ka Gaujas ūdens pārņēmis viņas mājas pagalmu un pirmo stāvu. Krišjānis Grantiņš

Šīs nedēļas izskaņa nepatīkamu pārsteigumu nesa Carnikavas novada Siguļu iedzīvotājiem. Gaujas ūdens ienāca viņu mājokļos, appludinot pagrabus un citiem arī pirmos stāvus.

Viena no tādām mājām, kuru savā varā paņēmuši plūdu ūdeņi, ir Siguļu iedzīvotājas Tatjanas Volikinas dzīvojamā ēka un ap to esošais pagalms. Sieviete stāsta, ka ūdens līmenis cēlies tik strauji, ka pašlaik applūdis ēkas pirmais stāvs. "Par to, kādus zaudējumus mums plūdi radīs, pašlaik pat negribas domāt. Jauno veļasmašīnu un apkures katlu paguvām uznest otrajā stāvā, bet visas pārējās mantas gan ne, jo ūdens līmenis strauji sāka celties naktī," stāsta Tatjana.

Viņa šajā vietā dzīvo jau 15 gadus, un tik postošus plūdus piedzīvo pirmo reizi. "Pirms pāris gadiem ūdens līmeni bija strauji pacēlies, bet mājā tā arī neienāca," tā Siguļu iedzīvotāja. Plūdos cietuši arī Tatjanas mājdzīvnieki – suns un kaķis. Tā kā pagalms ir applūdis, suns ir spiests apdzīvot nelielo pleķīti pie sētas, kas nav applūdis, bet kaķis uz mirkli kļuvis par bezpajumtnieku un ikdienas pusdienas saņem pie sētas.

Vieglāk neklājas arī pārējiem Siguļu ciema iedzīvotājiem. Ar bažām ūdens līmeņa izmaiņām seko līdzi arī Vladimira Gavrilova ģimene. Lai gan viņa mājā ūdens vēl nav ienācis, pagalms jau ir zem tā. "Pa ielu iespējams pārvietoties vien ar garajiem zābakiem. Ja ūdens līmenis vēl celsies, izmantosim laivu. To jau esam sagatavojuši," stāsta Vladimirs. Tāpat kā citi Siguļu iedzīvotāji, arī viņš savu spēkratu novietojis vietā, kur ūdens tam netiek klāt. Turklāt, pa šī ciema ielām ar to pārvietoties tāpat nav iespējams.

"Dzīvoju šeit jau no 1976. gada un tik postošus plūdus neatceros. Protams, ir pavasari, kad ūdens līmenis cēlās, bet tā, ka jādomā, vai tas neieplūdīs mājās, laikam neatceros," tā carnikavietis.