06.03.2013 17:54

Zināms Carnikavas veloceliņa projektētājs

Autors  Carnikava.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zināms Carnikavas veloceliņa projektētājs www.carnikava.lv

Projektā "Central Baltic Cycling" ir noslēdzies iepirkums veloceļa projektēšanas pakalpojumiem. Saskaņā ar konkursa rezultātiem veloceļa projektēšanu un ietekmes uz vidi novērtējumu veiks SIA "Polyroad".

Tehniskā projekta izstrāde notiks līdz šī gada 21. oktobrim, un projektēšanas kopējās izmaksas ir Ls 36 273. Pašlaik projektā "Central Baltic Cycling" ir uzstādītas pirmās velosipēdu novietnes Lilastē un Carnikavā, un šogad notiks arī velomaršruta marķēšana dabā. Tāpat ir izstrādāta velokarte astoņās valodās, kur ir iekļauti arī novada apskates objekti, piemēram, Novadpētniecības centrs, Carnikavas Luterāņu baznīca Siguļos, Mežgarciems un citi. 

Projekts "Central Baltic Cycling" jeb "Velomaršrutu tīkla attīstība un uzlabošana Centrālbaltijas teritorijā" tiek īstenots Centrālās Baltijas programmas "Interreg IV A" ietvaros, tā kopējais budžets ir 1 497 889 eiro, no kuriem 1 161 001 eiro līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Projekta galvenais ieguvums ir kopīga velomaršrutu tīkla izveidošana.