06.03.2013 15:30

Salaspilī izsludināta pieteikšanās bērnu rotaļu un jauniešu aktīvās zonas laukumu izveidei

Autors  www.salaspils.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ir taču labāk, ja bērniem un jauniešiem ir iespēja nomainīt sēdēšanu pie datora pret aktīvu atpūtu svaigā gaisā. Ir taču labāk, ja bērniem un jauniešiem ir iespēja nomainīt sēdēšanu pie datora pret aktīvu atpūtu svaigā gaisā. Krišjānis Grantiņš

Līdz 2. aprīlim pašvaldībā tiks gaidīti apsaimniekotāju pieteikumi bērnu rotaļu laukumu un jauniešu aktīvās zonas izveidei.

Bērnu rotaļu laukumu ierīkošana ir 100 % apmērā pašvaldības dāvinājums, savukārt no iedzīvotājiem nepieciešama tikai vēlme un vienošanās. Vienīgais pieteikuma vērtēšanas kritērijs ir rotaļu laukuma izvietojums pilsētā, jo priekšroka tiks dota tiem projektiem, kas atradīsies tālāk no jau esošajiem laukumiem.


Lai pieteiktos, iesniedzami šādi dokumenti:

- apsaimniekotāja parakstīts pieteikums;
- kopsapulces protokols, kurā vismaz 50 % dzīvokļu īpašnieku izteikuši piekrišanu šāda laukuma izbūvei mājai piederošā zemes gabalā, vai valdes lēmums, ja māja pilnvarojusi valdi pieņemt šādu lēmumu;
- robežplāns ar laukumu izbūves vietas apzīmējumu.

Katru gadu pieteikumu skaits no apsaimniekotājiem par rotaļu laukumu ierīkošanu pieaug. Lai kaut daļēji apmierinātu visu vēlmes, pagājušajā gadā, piemēram, nācās nedaudz samazināt vienam laukumam piešķiramā finansējuma apjomu. Toties šogad finansējums ir divkāršots, un kopā tas sasniedz 23 000 latu.

Pēdējā laikā parādījusies vēlme ierīkot arī jauniešu aktīvās atpūtas – vingrošanas laukumus, tāpēc atbalsta programma ir paplašināta, un tajā iekļautas abas šīs lietas.

Projekta realizēšanas gadījumā apsaimniekotājam būs jāslēdz vienošanās ar pašvaldību par laukuma uzturēšanu turpmāko trīs gadu laikā.

Jāpiebilst, ka ļoti svarīgi iedzīvotājiem ir vienoties par šādu laukumu izveides nepieciešamību. Par jauniem rotaļu laukumiem īpaši priecīgi būs bērni un viņu vecāki, bet citiem jārēķinās, ka līdz ar to ierīkošanu "klusais" periods pagalmos beigsies. Ir taču labāk, ja bērniem un jauniešiem ir iespēja nomainīt sēdēšanu pie datora pret aktīvu atpūtu svaigā gaisā!