28.01.2013 12:49

Stopiņu pašvaldība un iedzīvotāji turpina cīņu par ērtāku sabiedriskā transporta maršrutu

Autors  www.stopini.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Regulāri mērojam kājām ceļu līdz autobusam Ulbrokā. Citas iespējas līdz šim nav bijis," atzīst Vālodžu iedzīvotāji. "Regulāri mērojam kājām ceļu līdz autobusam Ulbrokā. Citas iespējas līdz šim nav bijis," atzīst Vālodžu iedzīvotāji. Krišjānis Grantiņš

Daudzu gadu garumā Stopiņu novada pašvaldība ir regulāri vērsusies pie atbildīgajām institūcijām ar lūgumu par Rīgas pilsētas SIA "Rīgas satiksme" 51. autobusa maršruta pagarināšanu līdz Sauriešiem vai līdz Ulbrokas vidusskolai.

Līdz 2009. gadam par sabiedriskā transporta organizēšanu atbildīga bija Rīgas rajona padome, bet kopš tā paša gada par sabiedriskā transporta organizāciju mūsu pašvaldības teritorijā atbildīgs ir Rīgas plānošanas reģions. Pirms aptuveni gada tika panākta vienošanās ar Rīgas pašvaldību par maršruta pagarinājumu līdz Ulbrokas vidusskolai, tika sakārtots apgriešanās laukums, pārceltas atkritumu tvertnes un cerēts uz autobusa kursēšanu. Taču Rīgas plānošanas reģions neapstiprināja maršruta pagarinājumu, jo tā tiktu radīti zaudējumi citu maršrutu pārvadātājiem.


Masu saziņas līdzekļos ir izskanējusi ziņa, ka 51. autobusa maršruts tiek pagarināts ar galapunktu pie Ulbrokas vidusskolas. Šī vēsts ir tikai "puspatiesība". Esam rakstījuši SIA "Rīgas satiksme" iesniegumus ar lūgumu pagarināt maršrutu līdz Ulbrokas vidusskolai, jo tā pagarinājums uzlabotu daudzu Stopiņu baseina apmeklētāju, sporta kompleksa apmeklētāju, Ulbrokas vidusskolas pedagogu un skolēnu ērtības un piekļuvi sabiedriskajiem pakalpojumiem, kā arī nodrošinātu Vālodzes ciemata iedzīvotāju sabiedriskā transporta kvalitatīvāku pieejamību.

Stopiņu novada domes priekšsēdētājs Jānis Pumpurs pagājušā gada nogalē piedalījās divās sanāksmēs Rīgas domes satiksmes un transporta lietu komitejā ar Rīgas plānošanas reģiona un Rīgas Satiksmes pārstāvjiem, kurā atkārtoti lūdza 51. autobusa maršruta pagarinājumu ar galapunktu līdz Ulbrokas vidusskolai un 34. maršruta autobusa pagarinājumu līdz Rīgas pilsētas centram un maršruta izmaiņām pa Garo ielu līdz Saulīšu ciematam Dreiliņos.

Pašvaldības lūgums tika uzklausīts, bet galīgais lēmums tiks pieņemts Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdē, kas plānota februāra otrajā pusē. Janvārī esam tikušies arī ar citu maršrutu pārvadātājiem mūsu novadā un izteikuši lūgumu neprotestēt pret maršruta pagarinājumu.

Aicinām ikvienu iedzīvotāju būt aktīvam un sūtīt mums elektroniskus iesniegumus ar lūgumu Rīgas plānošanas reģionam apstiprināt Stopiņu pašvaldības iesniegumu par 51. autobusa maršruta pagarinājumu ar galapunktu līdz Ulbrokas vidusskolai un 34. autobusa maršruta izmaiņām uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., kurus mēs apkoposim un nosūtīsim Rīgas plānošanas reģionam. Pieņemsim arī rakstiskus iesniegumus un nosūtīsim tālāk ar pašvaldības pavadvēstuli adresātam, kā arī personīgi var rakstīt uz Rīgas plānošanas reģiona e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Atbalsta vēstules ir iespēja parakstīt arī Stopiņu baseinā, Sporta kompleksā, Ulbrokas vidusskolā un Stopiņu novada domē pie sekretāres.

Iepriekš:
Plāno "apcirpt" autobu reisu skaitu, kas kursē ārpus Rīgas; dažus maršrutus pagarinās