18.01.2013 14:54

Jūrmalnieku ērtībām veiks grozījumus autobusu kustības sarakstos

Autors  www.jurmala.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalnieku ērtībām veiks grozījumus autobusu kustības sarakstos www.jurmala.lv

Pērn septembrī stājās spēkā Jūrmalas pilsētas domes noteiktie braukšanas maksas atvieglojumi, kas deva iespēju lielākam skaitam iedzīvotāju nekā iepriekš izmantot pilsētas domes saistošajos noteikumos paredzētās braukšanas maksas atlaides.

Līdz ar šo noteikumu spēkā stāšanos bez maksas pilsētas autobusos var braukt arī Jūrmalas izglītības iestāžu audzēkņi un pensionāri. Acīmredzami pilsētas domes lēmums par atvieglojumu piešķiršanu bijis iedzīvotājiem lietderīgs, jo pasažieru plūsma pēc saistošo noteikumu par braukšanas maksas atvieglojumiem spēkā stāšanās pieaugusi par 54 procentiem.


Pasažieru skaita palielinājuma dēļ paiet vairāk laika, līdz pieturvietās visi iegādājas biļetes, tādēļ jo īpaši sastrēgumu stundās nepieciešams ilgāks laiks atsevišķu maršrutu reisu veikšanai.

Iedzīvotāju zināšanai, sākot ar 1. februāri, 4. un 8. maršruta autobusos atsevišķu reisu laiks sastrēgumu stundās tiks pagarināts par piecām minūtēm. 7. maršruta autobusam diviem rīta un diviem vakara reisiem par 14 minūtēm būs pagarināts stāvēšanas laiks galapunktā Priedainē, lai vecāki, kas ved bērnus uz bērnudārzu, pagūtu atpakaļ uz autobusu. Savukārt par 13 minūtēm agrāk nekā līdz šim vienā no rīta reisiem no Ķemeriem izbrauks autobuss 6. maršrutā, lai Ķemeru skolēni, kas dodas uz Jūrmalas skolām, pagūtu uz pirmo stundu.

Līdz ar grozījumiem pilsētas maršrutu autobusu kustības sarakstos veiktas izmaiņas autobusu eksprešu kustības sarakstos.

Ar minētajiem grozījumiem var iepazīties pievienotajā dokumentā (izmaiņas sarkanā krāsā), kā arī, sākot ar 1. februāri, vietnes sadaļā "Par Jūrmalu/Transporta iespējas un saraksti".