06.01.2013 21:23

"Olaines dūrēja" upuri saņem domes palīdzību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Olaines novada dome materiāli palīdzēs visiem tā dēvētā Olaines dūrēja upuriem.

Trīs no viņiem jau ir vērsušies pēc palīdzības sociālajā dienestā, vēsta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai". Olainē uz ielas cilvēkiem uzbruka pagājušā gada 16. decembra vakarā un divarpus stundu laikā kāds vīrietis ar nazi savainoja sešus gājējus.

Pirms Ziemassvētkiem priekšlikums par finansiālās palīdzības sniegšanu cietušajiem tika skatīts domes sēdē. Pēc diskusijām tika pieņemts lēmums cietušajiem apmaksāt slimnīcas pakalpojumus un pieņemts arī papildu lēmums – ja viņiem vajadzēs apmaksāt medikamentu iegādi vai psihologa pakalpojumus, tad katram tiks piešķirti vēl līdz 100 latu no pašvaldības budžeta.

Visi savainotie cilvēki – divas sievietes un četri vīrieši – slimnīcās vairs neārstējas. Trīs no viņiem vērsušies sociālajā dienestā ar lūgumu apmaksāt slimnīcas izdevumus. Summas ir no 17 līdz vairāk nekā 30 latiem, norādīja Olaines novada domes priekšsēdētājs Jānis Pavlovičs. Olaines mērs iepriekš izteicies, ka cietušo vidū bijuši gan maznodrošinātie, gan cilvēki no daudzbērnu ģimenēm.