19.12.2012 07:28

Botāniskais dārzs palicis bez žoga, eglītes rūpīgi sargā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Botāniskais dārzs palicis bez žoga, eglītes rūpīgi sargā Krišjānis Grantiņš

Jau kādu laiku Nacionālais botāniskais dārzs (NBD) Salaspilī ir palicis bez daļas žoga. Lai svētku eglīšu tīkotājus tas nemotivētu doties teritorijā svētku kociņa meklējumos, tas tiek rūpīgi apsargāts.

No valsts maciņa NBD piešķirti 107 tūkstoši lati, no kuriem daļa paredzēta tieši žoga atjaunošanai, taču sniega un zemās temperatūras dēļ darbi iestrēguši pusceļā. Kā stāsta iestādes direktors Andrejs Svilāns, plānots, ka darbi atsāksies pavasarī.


Līdz tam žoga neesamība var mudināt Ziemassvētku eglīšu tīkotājus pastaigāties pa botāniskā dārza teritoriju ar cirvi vai fuksīti rokās. "Teritorija tiek rūpīgi apsargāta, tāpat arī paši darbinieki to rūpīgi uzmana. Diemžēl iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka šos cilvēkus arī žogs neapstādināja," teic A. Svilāns.

Viņš gan cer, ka eglīšu tīkotājus nedaudz atturēs dziļais sniegs, pa kuru garnadžiem būtu jābrien.

"Jāatceras, ka botāniskais dārzs ir zinātniska iestāde, un cilvēkam tā ir tikai viena eglīte, ko viņš te nocērt un kas pēc pāris nedēļām nokalst. Taču var gadīties, ka tas ir vienīgais savas sugas eksemplārs Latvijā, tāpēc kaitējums ir neizmērāms," uzsver NBD direktors.