27.11.2012 09:33

Pasažieris Toms sašutis par takšu cīņām Mārupē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Taksometru firmas "Lady Taxi" vadītājs Normunds Nurks teic, ka Rīgas taksometru firmām ir jāsadzīvo ar absurdu situāciju – pārvadājumu licence esot jāpērk ne tikai galvaspilsētas pašvaldībā, bet arī visās daudzajās Pierīgas novadu domēs. Tas izmaksā vairākus simtus. Taksometru firmas "Lady Taxi" vadītājs Normunds Nurks teic, ka Rīgas taksometru firmām ir jāsadzīvo ar absurdu situāciju – pārvadājumu licence esot jāpērk ne tikai galvaspilsētas pašvaldībā, bet arī visās daudzajās Pierīgas novadu domēs. Tas izmaksā vairākus simtus. www.kasjauns.lv

Braucējam, kurš no galvaspilsētas izvēlējies ar taksometru doties uz kādu Pierīgas novadu, pamatīgas galvassāpes var sagādāt vietējās pašvaldības policija, ja viņa izvēlētā takšu firma nebūs iegādājušies licenci konkrētajā novadā veikt taksometru pārvadājumus.

Nesen nepatīkamu pārdzīvojumu nācās piedzīvot Tomam, kurš no Rīgas, Imantas, ar firmas "Lady Taxi" taksi brauca uz Mārupi un pēc tam atpakaļ uz Rīgu, raksta portāls "Kasjauns.lv". Atpakaļceļā viņu apstādināja Mārupes pašvaldības policija, kura paziņoja, ka "Lady Taxi" pasažieri uz Mārupi drīkstēja tikai aizvest, nevis vest atpakaļ, jo firmai neesot Mārupes licences. Pēc izskaidrošanās policisti gan Tomam ar viņa izvēlēto taksometru tomēr atļāva doties tālāk.


Firmas vadītājs Normunds Nurks TV3 raidījumam "Bez Tabu" teic, ka šajā gadījumā var diskutēt, ir vai nav pārkāpts likums, jo taksometrs, nepārtraucot pakalpojuma sniegšanu, praktiski bija izmetis tikai loku cauri Mārupei.

Tomēr Mārupes pašvaldības policijas priekšnieks Juris Jēkabsons ir nelokāmas savā nostājā – ja taksometram nav licences, tas nevienu no Mārupes izvest nedrīkst. N. Nurks gan pastāvošo kartību atzīst par neloģisku, jo, ja vadās pēc šādiem licences principiem, Rīgas taksometru firmai vajadzētu iegādāties apmēram desmit, ne tikai Rīgas, bet arī Pierīgas novadu licences – Mārupes, Jūrmalas, Ķekavas, Salaspils, Babītes, Stopiņu un citu. Tas firmai izmaksātu vairākus simtus latu gadā, un tad par peļņu būtu grūti runāt.

Plašāk TV3 "Bez Tabu" sižetā: