03.08.2018 10:57

Baldonē atklāti divi jauni tūrisma apskates objekti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baldonē atklāti divi jauni tūrisma apskates objekti Baldones novada pašvaldība

Baldones novads, sagaidot gadskārtējos novada svētkus, kas norisinās šajā nedēļā, parūpējies par diviem jauniem tūrisma apskates objektiem pilsētā – skatu torni un sajūtu taku.

Skatu tornis ir Baldones novada pašvaldības un SIA "Riekstu kalns" kopprojekts. Tornis, kas tika nodots ekspluatācijā 16. jūlijā, atrodas vienā no Riekstukalna jaunākajām nogāzēm, vietā, kur paveras unikāla Latvijas dabas un arī galvaspilsētas ainava – ir iespējams labi redzēt Rīgas nozīmīgākās augstceltnes, kā arī Baldones un tuvāko kaimiņu novadu zaļos pakalnus.

Ikdienā steidzīgie šeit var rast mieru un klusumu, ko sniedz ne tikai Latvijas bagātīgās dabas ainava, bet arī putnu čalas un svaigais meža gaiss, norādīja Baldones novada domes pārstāve Elīna Ose.

SIA "Riekstu kalns" pārstāvis Ervīns Kišuro, piebilst: "Tornis ir pirmā daļa no Riekstukalna vasaras jaunā piedāvājuma. Mūsu komandas plānos ir attīstīt Riekstukalnu kā aktīvās atpūtas kompleksu, kas ir pieejams apmeklētājiem ierastajā veidolā ziemā, gan arī vasarā un daļēji arī pavasara un rudens sezonā, kamēr laika apstākļi ļauj izklaides brīvā dabā".

Baldones novada svētku ietvaros aktīvākās novada ģimenes pasniedza dāvanu svētkos – aptuveni 90 metrus garu sajūtu taku. Takas posmos ir izmantotas dažādas novadā iegūtas dabas veltes – čiekuri, mulča, smiltis, oļi, kā arī Baldones novada lielā dabas bagātība – dūņas, turklāt vienā no posmiem baskājus sagaida šaursliežu dzelzceļa posms. Taka atrodas Baldonē, Ceriņu parkā, un, tāpat kā skatu tornis, novada iedzīvotājiem un viesiem ir pieejama bez maksas.

Viena no projekta ideju autorēm Aija Andersone: "Jau labu laiku mēs meklējām iespēju iesaistīties pilsētas notikumu gaitā. Pēc Baldones novada domes izpilddirektores Neldas Sniedzes aicinājuma uzņemties novada svētku dienas – Ģimeņu dienas – organizēšanu, ar sajūsmu tam piekritām. Ģimene ir tā, kurā katrs veic savu darbu kaut kam kopīgam, kurā pēc padarītā darba visi kopā pulcējas pie saimes galda, kurā sarunās un sirdīs bauda darba augļus. Tā arī tapa ideja – paveikt darbu, kura rezultātu visi varam beigās baudīt, gūt gandarījumu no tā".

Foto no sajūtu takas tapšanas skatiet šeit.