27.07.2018 12:14

Lai izvairītos no sastrēgumiem, Jūrmala aicina iebraukšanas caurlaides pirkt elektroniski

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lai izvairītos no sastrēgumiem, Jūrmala aicina iebraukšanas caurlaides pirkt elektroniski Jūrmalas pilsētas pašvaldības arhīvs

Brīvdienās, kad karstajā laikā ļoti daudzi cilvēki dodas uz pludmali, Jūrmalas pilsēta aicina nestāvēt rindās pie caurlaižu iegādes aparātiem, bet caurlaides pirkt elektroniski.

To iespējams izdarīt ar aplikāciju "Mobilly" vai nosūtot SMS mobilā tālruņa operatoram, "Riga Card" starpniecību vai portālā www.visitjurmala.lv.

Pašvaldība atgādina, ka iebraukšanas maksu var samaksāt arī pēc iebraukšanas īpaša režīma zonā, tikai jāievēro, ka caurlaidei obligāti jābūt nopirktai ne vēlāk kā līdz plkst. 23.59 tajā dienā, kad transportlīdzeklis iebraucis Jūrmalā. Arī mobilo aplikāciju "Mobilly" un "Riga Card" lietotāji par iebraukšanas caurlaidi var samaksāt pirms vai arī pēc iebraukšanas pilsētā. Svarīgi atcerēties, ka, iegādājoties caurlaidi, precīzi jānorāda transportlīdzekļa reģistrācijas numurs.

Caurlaižu iegādes automāti ir pieejami ne tikai Priedainē un Vaivaros, bet arī Majoru stāvlaukumā pie Jūrmalas Tūrisma informācijas centra Lienes ielā 5 un pie lielveikala "Rimi" Pērkona un Viestura ielas krustojumā. Caurlaižu iegādes automātos var maksāt ar karti vai skaidrā naudā. Pirms samaksas veikšanas caurlaides iegādes automātā jāievada automašīnas reģistrācijas numurs.

Ar vienu dienas caurlaidi īpaša režīma zonā var iebraukt neierobežotu reižu skaitu tajā datumā (līdz plkst. 23.59), kuram caurlaide iegādāta, nevis tikai vienu reizi, kā tas bija iepriekšējos gados. Iebraukšanas maksa vienai dienai ir nemainīga – divi eiro.

Jūrmalas pilsētas domē norāda, ka caurlaižu iegādes kontrole ir pilnībā automatizēta. Videotehniskās ierīces fiksē iebraukušo transportlīdzekļu reģistrācijas numuru, un vēlāk datubāzē tiek pārbaudīts, vai transportlīdzeklim iebraukšanas dienā līdz plkst. 23.59 ir iegādāta caurlaide. Sods par caurlaižu režīma neievērošanu ir 50 eiro. Savukārt autostāvvietas Jūrmalas pilsētas teritorijā vietās, kur atļauta autotransporta novietošana, ir bez maksas, izņemot privātās autostāvvietas.

Pašvaldība aicina autobraucējus pievērst uzmanību, lai, pērkot caurlaidi, tiktu ievadīts precīzs iebraukušā transportlīdzekļa reģistrācijas numurs. Ja numurs tomēr ievadīts kļūdaini, situācijas apraksts jānosūta uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., norādot caurlaides iegādes datumu, caurlaides automāta numuru (redzams arī čekā), nepareizi ievadīto transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numuru un pareizu transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numuru. E-pasta vēstulei ieteicams pievienot caurlaides automāta čeka kopiju vai foto.

Pēc informācijas pārbaudes Jūrmalas pilsētas transportlīdzekļu kontroles informācijas sistēmā caurlaides dati tiks precizēti.