26.07.2018 17:05

Salaspils deputāts no ministra Gerharda prasa 2000 eiro par liegumu piedalīties komisijas sēžu darbā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils deputāts no ministra Gerharda prasa 2000 eiro par liegumu piedalīties komisijas sēžu darbā arhīvs

Salaspils novada domes deputāts Vitālijs Berezņevs no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) prasa 2046 eiro kompensāciju un atvainošanas par iepriekš noteikto tiesību ierobežošanu piedalīties komisijas sēdēs.

Kā aģentūru LETA informēja deputāts, viņš iesniegumā ministram prasa publiski atvainoties par prettiesisku deputāta subjektīvo publisko tiesību ierobežošanu un atlīdzināt prettiesiskās rīcības rezultātā radītos mantiskos zaudējumus.

"Gerharda izdotais prettiesiskais un antikonstitucionālais akts ir aizskāris manas subjektīvās publiskās tiesības un radījis manu mantisko un nemantisko tiesību būtisku aizskārumu. Gerhards ar savu 2017. gada 1. augusta rīkojumu (..) vienpersoniski apturēja Salaspils novada domes komiteju darbību, un tā rezultātā man tika atņemtas tiesības piedalīties domes komiteju darbā un tādejādi arī tika liegta jebkāda iespēja pildīt deputāta pienākumus domes institūcijās un tiesības saņemt atlīdzību par deputāta pienākumu pildīšanu trīs komiteju darbā - kopumā 2046 eiro apmērā, ko neesmu saņēmis," norāda Berezņevs.

Viņš pauž, ka Gerharda un ministrijas rīcība, masu informācijas līdzekļos apšaubot Salaspils novada domes lēmuma tiesiskumu un sabiedrībā izplatot nepatiesas ziņas par it kā prettiesiskiem un nedemokrātiskiem lēmumiem, ko ir pieņēmis arī Berezņevs, ir radījis viņam nemantisku kaitējumu, kas esot izpaudies kā viņa goda un cieņas aizskārums.

Tas "aizskāra manu cieņu, godu un radīja arī kaitējumu manai reputācijai sabiedrības un manu vēlētāju acīs," pauž deputāts. Politiķis savu pozīciju šajā jautājumā pamato ar Valsts pārvaldes iestāžu nodarīto zaudējumu atlīdzināšanas likuma nosacījumiem. Tie cita starpā paredzot, ka iestāde zaudējumu var nodarīt ar darbību, izdodot prettiesisku administratīvo aktu vai veicot prettiesisku faktisko rīcību.

Tāpat likums nosakot, ka personai izmaksājamais zaudējuma atlīdzinājums sastāv no nesaņemtās darba samaksas, tad iestādes vai tiesas noteiktā zaudējuma atlīdzinājuma summa ietver nodokļus, kas tiek aprēķināti normatīvajos aktos paredzētajā kārtībā, skaidro Berezņevs.

Kā ziņots, Satversmes tiesa atcēlusi vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra rīkojumu, ar kuru tika atcelts Salaspils domes lēmums par pastāvīgo komiteju izveidi. Tiesa secināja, ka ministram nav tiesību apturēt individuālus tiesību aktus - administratīvos aktus un individuālus pārvaldes lēmumus, kā arī pašvaldības politiskus lēmumus.