15.06.2018 14:31

Pabeigts bedru masveida remonts reģionālajos un daļā vietējās nozīmes autoceļu

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pabeigts bedru masveida remonts reģionālajos un daļā vietējās nozīmes autoceļu arhīvs

VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) ir pabeidzis bedru masveida remontu uz reģionālajiem un vietējiem asfaltētajiem autoceļiem ar noteiktu B uzturēšanas klasi.

Bedru masveida remonts turpinās uz C un D uzturēšanas klases autoceļiem, darbs jāveic līdz 1.jūlijam. Bedres, kuras rodas no jauna, tiek remontētas visa gada garumā.

Saremontēto bedru apjoms veikts vairāk nekā 204 000 kvadrātmetru apjomā. Uz valsts galvenajiem autoceļiem - 23 609 kvadrātmetru, uz reģionālajiem - 122 743 kvadrātmetru, bet uz vietējiem - 58 071 kvadrātmetru apjomā.

Valsts autoceļiem ar vislielāko satiksmes intensitāti un noteikto A uzturēšanas klasi bedru remonts pabeigts 1.jūnijā.

LAU skaidroja, ka remontdarbi tiek veikti prioritārā secībā, ņemot vērā uzturēšanas klases - A ir augstākā uzturēšanas klase, B, C, D - zemākās uzturēšanas klases. Uzturēšanas klases ir noteiktas, ņemot vērā satiksmes intensitāti, sociālekonomisko nozīmi un autoceļu klasifikāciju - valsts galvenie, reģionālie, vietējie autoceļi.

Veicot bedru remontu, uz autoceļa tiek izvietotas ātruma ierobežojuma un brīdinājuma zīmes, atgādināja LAU. Remontdarbu laikā to norises vietā lokāli sašaurina brauktuvi un ierobežo braukšanas ātrumu, attiecīgi 70 kilometri stundā un 50 kilometri stundā. Šāds ātruma ierobežojums ir nepieciešams, lai satiksmes dalībnieki neapdraudētu viens otru un darbiniekus, kuri strādā uz ceļa.