15.06.2018 11:25

Likvidēts ugunsgrēks Ādažu poligonā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Likvidēts ugunsgrēks Ādažu poligonā Gatis Dieziņš

Ceturtdien vakarā izdevies likvidēt ugunsgrēku Ādažu poligonā, apstiprināja Valsts meža dienesta (VMD) Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis. VMD savu darbu paveicis un teritorija nodota teritorijas īpašnieku uzraudzībā.

Jaunķiķis piebilda, ka Ādažu poligona ugunsgrēku izdevies likvidēt ceturtdien, ap plkst.19.30 pēc tā intensīvas dzēšanas visas dienas garumā, piedaloties VMD un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam.

Nākamnedēļ būs zināms cik hektāru platībā no kopējās uzmērītās ugunsgrēka platības - 770 hektāriem - dedzis pieaudzis mežs un cik hektāru platībā - jaunaudzes.

Savukārt aprēķini par to, kādi zaudējumi ar šo ugunsgrēku nodarīti dabas resursiem, būšot zināmi krietni vēlāk. "Jaunaudzēm nodarītos zaudējumus var noteikt diezgan drīz, taču zaudējumus attiecībā uz pieaugušu mežu ne uzreiz var noteikt. Ne vienmēr lielie koki aiziet bojā uzreiz, tas var notikt arī divu līdz trīs mēnešu laikā pēc tam," sacīja Jaunķiķis, piebilstot, ka ir jāpaiet kādam laikam un jāvēro koki, vai tie atkopsies pēc ugunsgrēka.

Pēc VMD meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieka teiktā, konkrēts ugunsgrēka cēlonis joprojām nav zināms. Vienlaikus viņš pieļāva, ka saistībā ar notikušo netiks ierosināts kriminālprocess, jo Ādažu poligons ir slēgtā teritorija, tāpēc ļaunprātīgu dedzināšanu, visticamāk, varot izslēgt.

Kā ziņots, ugunsgrēks Ādažu poligonā izcēlās svētdien, 10.jūnijā.

NBS Ādažu poligons ir izvietots Ādažu un Sējas novadu administratīvajās teritorijās, poligona platība aizņem vairāk nekā 13 000 hektāru un tas ir viens no lielākajiem Baltijas valstīs.